Στέλιος Πέτσας – Επέπληξε δημόσια την ΕΡΤ γιατί δεν του άρεσε ο τίτλος και έσπευσαν να τον αλλάξουν

“Πρωτοφανής δημόσια λογοκρισία στη δημόσια τηλεόραση. Η διοίκησή της έσπευσε να ικανοποιήσει τον υπουργό”

Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ένας υπουργός κατά αδιανόητο τρόπο εκφράζει μέσω twitter την διαφωνία του με τον τίτλο που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να βάλουν στη συνέντευξή του.

Όμως, επειδή το βαρέλι δεν έχει πάτο όχι μόνο δεν υπήρξε αντίδραση αλλά αντίθετα η δημόσια τηλεόραση έσπευσε να αλλάξει τον τίτλο για να ικανοποιήσει τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Να πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ο Στέλιος Πέτσας παραχώρησε στην ΕΡΤ συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τις επικείμενες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «υπέροχη η οσμή των εκλογών».

Η ΕΡΤ δημοσίευσε την συνέντευξη υπό τον τίτλο «Σ. Πέτσας στην ΕΡΤ: Είμαστε κοντά στις εκλογές – Καιρός να απευθυνθούμε στους πολίτες». Αμέσως με ανάρτησή του ο Στέλιος Πέτσας έσπευσε να επιπλήξει την δημόσια τηλεόραση. «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για δυνατό τίτλο-είδηση, αλλά όχι να παρερμηνεύεται η ουσία της συζήτησης» στην προσπάθειά του να «συνετίσει» την δημόσια τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμη  Κωστής Χατζηδάκης: Ένας έντρομος υπουργός «Αθωώνει» Μητσοτάκη – «Κλουζώ» τον παρακολουθούσαν

Ενώ επιβεβαιώνοντας το κλίμα φόβου στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι «οι εκλογές θα γίνουν όπως πάντα έλεγε ο Πρωθυπουργός το 2023 στο χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει».

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για δυνατό τίτλο-είδηση, αλλά όχι να παρερμηνεύεται η ουσία της συζήτησης. Οι εκλογές θα γίνουν όπως πάντα έλεγε ο Πρωθυπουργός το 2023 στο χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει. https://t.co/G0OqB3srBp— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) November 28, 2022

Η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών οδήγησε την ΕΡΤ στο να αλλάξει τον τίτλο τόσο από το βίντεο όσο και από την συνέντευξη. Ακολουθούν τα στιγμιότυπα πριν και μετά την παρέμβαση του κυβερνητικού στελέχους. Η 108 θέση φαντάζει επιτυχία.

Ο τίτλος πριν την παρέμβαση Πέτσα:

Ο τίτλος μετά την παρέμβαση Πέτσα:

Πηγή: avgi.gr