Στη «φόρα» ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα άστεγου πολίτη από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που άπτονται θεμάτων υγείας, δημοσιοποίησε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τον άστεγο στο πάρκο δίπλα από την Αργώ, για τον οποίο, ο κ Ζαμπούκης, μιλώντας  στον Δέλτα Fm, μεταξύ άλλων, είπε ότι ο άνθρωπος αυτός «είναι εξαρτώμενος από έξεις που είναι προς αποφυγήν» και πως είναι προσωπική του επιλογή να ζει στον δρόμο, ενώ τόνισε πως ζητάει λεφτά και όχι κάποια άλλη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος, για να καλύψει την απραξία του και την παντελή απουσία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας, (ελπίζουμε πως κανείς δεν θεωρεί τα κοντέινερ στο κάμπινγκ ως αξιοπρεπείς χώρους) αποκαλύπτει προσωπικά δεδομένα ενός συμπολίτη μας, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει αυτό. Οι αναφορές δε, ότι οι έξεις αυτές είναι προς αποφυγήν κι ότι ο άνθρωπος αυτός έχει επιλέξει να ζει έτσι, είναι απαξιωτικές για ένα άτομο που νοσεί. Η εξάρτηση από οποιαδήποτε ουσία δεν είναι επιλογή του εκάστοτε ατόμου. Το άτομο είναι εξαρτημένο, δηλαδή είναι άρρωστο. Το να του επιρρίπτουμε ευθύνες και να νίπτουμε τας χείρας μας, ως δημοτική αρχή, ως οργανωμένο κράτος, ως κοινωνία, είναι θλιβερό και απάνθρωπο.

Διαβάστε ακόμη  Μενέλαος Μαλτέζος: Σε απόγνωση οι πολίτες με τις ανατιμήσεις στο σούπερ μάρκετ