Στη “σάουνα” ο Έβρος. Και σήμερα ζέστη και υγρασία

Υψηλά επίπεδα υγρασίας και υψηλές θερμοκρασίες από χθες, “έβρασαν” πολλές περιοχές του Έβρου. Στην Αλεξανδρούπολη χθες η κατάσταση έφτανε στα όρια του “ανυπόφορου” με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Ανα διαστήματα τα επίπεδα υγρασίας περνούσαν το 80% και σε κάποιες περιπτώσεις η μετακίνηση στην πόλη με τα πόδια… έφερνε αίσθηση σάουνας.

Νωρίς το βράδυ μάλιστα σε παγκάκια στην πόλη υπήρχαν ηλικιωμένοι κύριοι που είχαν βγάλει τις μπλούζες τους προσπαθώντας να δροσιστούν. Θέμα συζήτησης σε πολλά παγκάκια ήταν… το πως άλλαξε το κλίμα στην περιοχή μας καθώς μόλις λίγη ώρα πριν ψιχάλιζε. Μια ακόμα χαρακτηριστική εικόνα της κατάστασης χθες νωρίς το βράδυ ήταν μια κυρία που περπατούσε στο κέντρο της πόλης κρατώντας ομπρέλα με το ένα χέρι καθώς ψιχάλιζε…και βεντάλια με το άλλο χέρι!

Η κατάσταση δε θα είναι πιο ευχάριστη ούτε σήμερα Παρασκευή καθώς ήδη από νωρίς το πρωί η υγρασία ήταν αυξημένη. Το μεσημέρι σήμερα αναμένεται να πιάσουμε 35-36 βαθμούς κελσίου στην Αλεξανδρούπολη, με την υγρασία γύρω στο 40% και την πραγματική αίσθηση θερμοκρασίας εντός πόλης, στους 38-39 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε ακόμη  Μια Αλεξανδρουπολίτισσα μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Στους 36 βαθμούς θα ζεσταθεί και ο Βόρειος Έβρος σήμερα με λίγο χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας, κάτι που θα κάνει την πραγματική αίσθηση θερμοκρασίας κάπως πιο ανεκτή σε σχέση με τα νότια του νομού.

Ελαφρώς πιο δροσερό θα είναι το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία στον Έβρο θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στους 34-36 βαθμούς, με την πραγματική αίσθηση να μένει στους 36 βαθμούς. Μάλιστα τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να έχουμε και βροχές, σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις.