Στη Βουλή, μέσω Κικίλια, οι καταγγελίες Λαμπάκη για το μεταναστευτικό

Μέχρι τη Βουλή φτάνουν οι αποκαλύψεις που την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσαν σάλο και ντόμινο κυβερνητικών διαψεύσεων αναφορικά με την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές του Έβρου. Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, επικαλούμενος σχετικές καταγγελίες του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, “η κυβέρνηση οφείλει να πάρει, άμεσα, υπεύθυνη θέση και να μην ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία με σενάρια εγκατάστασης προσφύγων στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και κυρίως του Έβρου”.

Στην ερώτησή του ο κ. Κικίλιας επικαλείται τις αναφορές του κ. Λαμπάκη, σύμφωνα με τις οποίες εκτιμάται ότι θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000 πρόσφυγες, κατά βάση μουσουλμάνοι, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016. Σύμφωνα με τις πληροφορίες-καταγγελίες του Δημάρχου, κλιμάκια υπάλληλων από ΜΚΟ και την Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έψαχναν οργώνοντας όλο τον Έβρο να βρουν καταλύματα, διαμερίσματα ή και ξενοδοχεία για φιλοξενία προσφύγων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο. Ο βουλευτής  υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα υπεύθυνη θέση και να μην ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία με σενάρια εγκατάστασης προσφύγων στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και κυρίως του Έβρου. Η τοπική πολιτική ηγεσία σε συνδυασμό με όλους τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς προειδοποιούν με ηχηρές παρεμβάσεις αποτροπής ενός τόσο επικίνδυνου εγχειρήματος γεγονός που πρέπει να εισακουστεί από την κυβέρνηση και να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν.
Ο κ. Κικίλιας, τέλος, θέτει τα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό:
– Ισχύουν τα σενάρια περί εγκατάστασης 86.000 προσφύγων στην περιοχή του Έβρου και σε άλλα 5 σημεία της Ελλάδας;
– Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή της Θράκης και αν ναι σε ποια σημεία;
–  Έχουν ενημερωθεί επίσημα οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς για την ενδεχόμενη αυτή εγκατάσταση;
– Υπάρχει σχέδιο κοστολόγησης της εγκατάστασης αυτής και από ποιους φορείς-πόρους θα καλυφθεί;

Διαβάστε ακόμη  Το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας συμμετέχει στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Newsroom Alexpoli.gr