Στη Βουλή ο άφαντος Καραμανλής υπό την πίεση να δώσει απαντήσεις

Δρομολογείται σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα και καλούνται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.

Το «κρυφτούλι» του Κώστα Αχ. Καραμανλή με τη συγκατάθεση της Ν.Δ. λαμβάνει τέλος. Ο τέως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κάτω από την ασφυκτική πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, θα προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και δίνοντας το «πράσινο» φως στο κυβερνών κόμμα να αιτηθεί τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

Η τακτική της Ν.Δ. στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα να κρύψει τον παραιτηθέντα υπουργό από την επικείμενη συνεδρίαση Επιτροπή της Παραγωγής και Εμπορίου (σ.σ. θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/03, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων) ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μια αναδίπλωση υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης.

Έτσι, την Τρίτη (14/03) κατατέθηκε αίτημα από τη «γαλάζια» παράταξη για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσουν για την επίμαχη σύμβαση «717» οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, κατέθεσε η ΝΔ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα, για τη σύγκληση της παραπάνω επιτροπής «προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση».

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.Αναφέρθηκε επίσης στη συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και τόνισε ότι ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει.

► Ο δρόμος για την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή είχε ανοίξει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο τέως υπουργός θα μιλήσει για το δυστύχημα, δήλωσε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες» και στο καυτό ερώτημα αν θα εμφανιστεί στη Βουλή απάντησε ότι «θα πάει».

Πηγή: efsyn.gr