Στην Αλεξανδρούπολη για γυρίσματα ο σταρ του Χόλυγουντ Manu Bennet

Ο γνωστός σταρ του Χόλυγουντ Manu Bennet, πρωταγωνιστής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που έχει αγαπήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη. Ο ηθοποιός, δεν έχει έρθει στα μέρη μας για διακοπές, (αν και ίσως μπορέσει να συνδυάσει δουλειά με διασκέδαση), αλλά για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Βασίλη Τσικάρα «Πέντε 5».

Το «Πέντε 5» είναι ένα ιστορικό δράμα που αναδεικνύει το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης (Σεπτέμβριος 1821), την Επανάσταση του 1821 στη Θράκη και τους Νεομάρτυρες του νησιού.

Ο Jonathan Manu Bennett γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία το 1969 και η οικογένειά του μετακόμισε όταν ήταν ακόμη λίγων μηνών στην Αυστραλία. Σπούδασε χορό και υποκριτική και έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κυρίως στην Αυστραλία. Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του έγινε το 2010, όταν έπαιξε για 3 κύκλους το ρόλο του Crixus στη βραβευμένη σειρά Spartacus. Ακολούθησε ο ρόλος του Azog στην τριλογία Hobbit, αλλά και πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, όπως το Arrow και το  The Shannara Chronicles.

Ο Manu Bennet λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, εμπιστεύτηκε  για το κούρεμά του   το  κουρείο του Γιώργου Μαργαρίτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου φωτογραφήθηκε με θαυμαστές και μίλησε για τη δουλειά του!

Διαβάστε ακόμη  Πάλεψε ο Άθλος στην Κηφισιά, αλλά έχασε την 5η θέση στις…λεπτομέρειες

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνικήκαι όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδους ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος μετο κακό που έρχεται.

Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους πέρα από τον Νεοζηλανδό σταρ, συναντάμε και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κωνσταντίνο Λάγκο, Αντώνη Σιώπκα, Μανώλη Σαββίδη, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο,Γεράσιμο Σοφιανό, Κωνσταντίνο Καραθωμά, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Σταύρο Παρχαρίδη, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, Έιρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.

Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ιμβριος