Στην Αλεξανδρούπολη Μητσοτάκης – Θεοδωρικάκος για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Στην Αλεξανδρούπολη θα παραβρεθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να είναι παρόντες και οι δύο κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, της επέκτασης του φράχτη

Το νέο έργο αφορά την προσθήκη άλλων 35 χιλιομέτρων, στο μήκος του υπάρχοντος φράκτη.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος….«Στόχος είναι, στο σύνολο του ποταμού Έβρου να κατασκευαστεί φράχτης για την ασφάλεια της πατρίδας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη θα υπογράψουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Θα είναι εκεί ο πρωθυπουργός της χώρας, προκειμένου να υπάρξει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιταχύνουμε αυτές τις διαδικασίες για την κατασκευή των 35 χιλιομέτρων με χρηματοδότηση από τον δικό μας προϋπολογισμό».

Ενώ για άλλη μία φορά τόνισε ότι η «Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε δέκα φορές περισσότερα».

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Αίθριος την Τρίτη - Βροχές από Τετάρτη

Η κατασκευή της προσθήκης του φράχτη, αφορά την επέκταση του, η οποία θα καλύπτει το τμήμα από το χωριό Ψαθάδων στην περιοχή του Διδυμοτείχου, έως και το χωριό της Κορνοφωλιάς που βρίσκεται στο Σουφλί.

Η παρούσα προσθήκη, αφορά στην κατασκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου, προκειμένου να καλυφθούν κόκκινα σημεία, στα οποία παρατηρείται αυξημένη παρουσία μεταναστών.

Παρόλο που το κόστος της κατασκευής του έργου, έχει συνυπολογιστεί και καλύπτεται από τον Εθνικό προϋπολογισμό, γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε η συνέχεια της κατασκευής του έργου, που αναμένεται να καλύπτει το σύνολο των Ελληνοτουρκικών συνόρων, να καλυφθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους.