Στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός Πρέσβης και ο Υπ. Εθνικής Άμυνας

Την τιμητική του θα έχει και πάλι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που εδώ και καιρό περιμένει…επενδυτές. Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ αναμένεται να επισκεφθεί εντός ημερών την Αλεξανδρούπολη μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Πιθανότερη ημερομηνία της επίσκεψης σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θεωρείται η Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα χθες από το βήμα του Ενεργειακού Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης 2019 (Southeast Europe Energy Forum 2019), που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ο κ. Πάιατ έκανε λόγο για κρίσιμο ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης!

Ο κ. Πάιατ θυμήθηκε την παρουσία του στο πρώτο ενεργειακό φόρουμ που είχε διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, επισημαίνοντας πως από τότε η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ένας ακόμα πιο κρίσιμος σύνδεσμος στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, την περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμη  Προσφυγή WWF και Greenpeace για την ακύρωση της άδειας του FSRU Αλεξανδρούπολης

“Γι αυτό τον λόγο”, εξήγησε, “εργαζόμαστε από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σ’ ένα πρότζεκτ 2,3 εκατ. δολαρίων, χρηματοδοτούμενου από τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη, προκειμένου να απομακρύνουμε το ναυάγιο της βυθοκόρου “ΟΛΓΑ” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας το πιο λειτουργικό”, σημείωσε, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ανέλκυση θα καταστήσει το λιμάνι πιο ελκυστικό για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες”.