Στην Αλεξανδρούπολη υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν σήμερα υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Νομό Έβρου για την προεκλογική τους καμπάνια.

Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από τους: Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτής και συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών, Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτίνα με το ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Καλπάκης, γραμματέας της ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατικής Αριστεράς) και Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές παρουσίασε ο Μενέλαος Μαλτέζος, Πρόεδρος του Παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές συζήτησαν για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ζήτημα της αναπηρίας, καθώς και για τη διαφορά δεξιάς και ακροδεξιάς.

«Πολλές φορές, μέναμε άφωνοι»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διάθεση να δουλέψει σε θέματα αναπηρίας – στο Ευρωκοινοβούλιο, δε δεχόντουσαν τις προτάσεις μας και ψήφιζαν συνεχώς κατά σε θέματα που σχετίζονταν με ευπαθείς ομάδες» δήλωσε η κ. Κούνεβα, προσθέτοντας ότι για τη Νέα Δημοκρατία, τα έξοδα που αφορούν ζητήματα αναπηρίας, είναι πολλά. «Πολλές φορές, μέναμε άφωνοι (με τις αποφάσεις της Νέα Δημοκρατίας» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Η κ. Μάλαμα δήλωσε μονάχα τα εξής: «Κανείς δεν πρέπει να απουσιάζει από την εκλογική μάχη

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Την ίδια θέση είχε και ο κ. Καλπάκης, ο οποίος επεσήμανε πως «πρέπει να σπάσουμε την αντίληψη ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι χαλαρή.»

Τέλος, ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στη διαφορά δεξιάς και ακροδεξιάς πολιτικής: «Η ακροδεξιά και η δεξιά ανήκουν στην ίδια, ενιαία πολυκατοικία. Εκφράζονται αναλόγως της συγκυρίας. Η ακροδεξιά δεν είναι θέμα αισθητικής αλλά πολιτικής ουσιαστικής ατζέντας» υπογράμμισε, πριν ρωτήσει: «Τον κ. Βέμπερ θα τον βάζαμε στη δεξιά ή την ακροδεξιά; Τον κ. Μητσοτάκη; Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς, όπως επίσης και οι σύμμαχοί τους, ήταν η αποτύπωση της ακροδεξιάς ατζέντας σε όλο της το μεγαλείο» κατέληξε.

Παρακάτω θα διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης των ευρωβουλευτών στο Ν. Έβρου:

  • 11:00 Επίσκεψη στο Π.Γ.Ν.Α συνάντηση με τους  εργαζόμενους, συλλόγους και  την Διοίκησή του.
  • 12:00 Συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής.
  • 13:45 Συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου.
  • 18:00 Συνάντηση με φορείς του πολιτισμού.
  • 18:30 Επίσκεψη και περιοδεία στις Φέρες Έβρου
  • 20:30 Εκδήλωση Παρουσίασης θέσεων  απόψεων και συζήτησης των Υποψηφίων Ευρωβουλετών στο Καφέ Βιβλιοπωλείο Κάφκα.
Α-Δ: κ. Αρβανίτης, κ. Μάλαμα, κ. Μαλτέζος, κ. Κούνεβα, κ. Καλπάκης