Στην Ανακρίτρια οι φερόμενοι ως “δολοφόνοι” της Ελένης Τοπαλούδη – Νέα στοχεία στο φως

Απολογούνται σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες όπως αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και βιασμό από κοινού.

Ακόμη ένα στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλεί «σοκ» στο πανελλήνιο είναι  φωτογραφία της κοπέλας που την απεικονίζει με δεμένα πόδια.

Ακούστε τις τελευταίες εξελίξεις όπως μας τις μεταφέρει ο Αρχισυντάκτης της Εφημερίδα «Ροδιακή», Μιχάλης Μαστής εδώ:

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, κατέθεσε αίτημα για αναπαράσταση με σκοπό να μπει τέλος στο «γαϊτανάκι» επίρριψης ευθυνών μεταξύ των δύο.

Επιπλέον, σε δήλωση προχώρησε ο συνήγορος της οικογένειας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, επισημαίνοντας τα εξής:

Η πρώτη αναμφισβήτητη δήλωσή μας είναι ότι οι δράστες, πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της.

Η δεύτερη δήλωσή μας είναι ότι, όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 Ποινικού Κώδικα (προσβολή μνήμης νεκρού) να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, ΌΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στη μνήμη της αείμνηστης κοπέλας και είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή το γραφείο μας».

Στο μεταξύ ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος, υπέβαλε αρμοδίως και την έκθεση ιατροδικαστικής εξέτασης του θύματος.

Από αυτήν προκύπτει ότι: “στην πρόσθια επιφάνεια της κεφαλής, του κορμού και των κάτω άκρων καθώς και στις οπισθοπλάγιες επιφάνειες των άνω άκρων υφίστανται πολλαπλές εκδορές, αμυχές και μικρό θλαστικά τραύματα, τα περισσότερα μεταθανατίως γενόμενα και λίγα περιθανατίως γενόμενα, προφανώς προκληθέντα από την πρόσκρουση του νεκρού σώματος σε βράχους με τον κυματισμό της θάλασσας. Μεγαλύτερα θλαστικά τραύματα παρατηρούνται στον πώγωνα, δύο στη μετωπιαία χώρα και δύο στη βρεγματική χώρα, επίσης μεταθανατίως γενόμενα με τον ίδιο μηχανισμό.
Διαπιστώνεται τραυματική ρήξη του πτερυγίου του αριστερού ωτός και εκχύμωση οπισθωτιαίως που υποδηλώνει εν ζωή πλήξη της περιοχής με θλον όργανο.
Στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα διαπιστώνεται κυκλική εκχύμωση ενώ στην πρόσθια και δεξιό πλάγια τραχηλική χώρα παρατηρούνται 5-6 οριζόντια φερόμενες γραμμοειδείς αμυχές και ρηχές τομές του δέρματος, εν ζωή γενόμενες από τέμνον/νύσσον όργανο”.

Σε ό,τι αφορά στον στραγγαλισμό αναφέρεται αναλυτικά σε ευρήματα τονίζοντας ότι “έχουν προκληθεί εν ζωή από εξωτερική δια χειρός αρπαγή-πίεση του λαιμού (απόπειρα στραγγαλισμού)”.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά: “δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βεβαιότητα σημεία υποδηλωτικά πρόσφατης συνουσίας λόγω της παραμονής του σώματος εντός της θάλασσας”.

Ο θάνατος προήλθε μεταξύ 20.00 ώρας της 27/11/2018 και της 06.00 ώρας της 28/11/2018 μέσα στη θάλασσα από πνιγμό.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται: “οι εν ζωή γενόμενες κακώσεις (οι κρανιοεγκεφαλικές και του λαιμού που αποδίδονται σε απόπειρα στραγγαλισμού) προϋπήρχαν της εισόδου του σώματος στο νερό με εκτιμώμενο χρόνο πρόκλησής τους το πολύ δύο ώρες πριν” και αποδίδει τον θάνατό της συνεπεία πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος επί εδάφους κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.