Στην κατεδάφιση καταγεγραμμένων ετοιμόρροπων οικοδομών και σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας προχωρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Στην κατεδάφιση καταγεγραμμένων ετοιμόρροπων οικοδομών και σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας τμημάτων πολυώροφων κτισμάτων, προχωρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης, με την ανάθεση εκτέλεσης του έργου σε ανάδοχο, στοχεύοντας να επιλύσει ένα «χρόνιο πρόβλημα που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 37.200 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις των κατεδαφίσεων, υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος του έργου, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις άρσης επικινδυνότητας τμημάτων όψεων οικοδομών, αυτές θα γίνουν σε κτίσματα που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πτώσης επιχρισμάτων και στοιχείων σκυροδέματος, τα οποία αποτελούν άμεσο κίνδυνο για πεζούς και οχήματα. Το έργο θα εκτελεστεί εντός ενός έτους και ο Δήμος θα προχωρήσει στη συνέχεια στον καταλογισμό των δαπανών κατεδάφισης και εργασιών άρσης της επικινδυνότητας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με είσπραξη που θα γίνει μέσω του Δημόσιου Ταμείου.

Διαβάστε ακόμη  Τσισιφονή: Φωτάκια Παντού!!!

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας