Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης η συγκέντρωση των Παλιννοστούντων Ποντίων που για άλλη μία φορά διεκδικούν την διαγραφή των δανείων τους

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Παλιννοστούντων Ποντίων από την Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσουν με ηχηρό τρόπο, την ολική διαγραφή των δανείων τους.

Για άλλη μία φορά οι Παλιννοστούντες Πόντιοι, προσπαθούν με ξεκάθαρο τρόπο να αντιταχθούν στα δάνεια τα οποία καλούνται να αποπληρώσουν. Εκφράζουν την σαφή τους αγανάκτηση, ενώ παράλληλα γίνεται μία συσπειρωμένη προσπάθεια, έτσι ώστε να οργανώσουν την προσφυγή τους στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μέσω της προσφυγής τους αυτής, θα ζητήσουν με τον πιο επίσημο τρόπο την διαγραφή των δανείων τους.

Στο προσεχές παρελθόν διάστημα, εκατοντάδες ομογενείς Παλιννοστούντες, διαδήλωσαν σε πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το κύριο αίτημα των Παλλινοστούντων Ποντίων σε αυτές τις διαδηλώσεις, ήταν η διεκδίκηση της προστασίας των κατοικιών τους, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, σε περίπτωση που η μη αποπληρωμή των δανείων τους, κριθεί παράνομη.

Διαβάστε ακόμη  Πόλη και Πολίτες: Ούτε μία παραίτηση για λόγους πολιτικής ευθιξίας