Πολύ σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου  που πριν την θεομηνία του 2017 στέγαζε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Επιπλέον, ο Δήμος και η Περιφέρεια ΑΜΘ θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και για την αντικατάσταση μηχανημάτων που καταστράφηκαν λόγω της πλημμύρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος στον Δέλτα FM, το μέτρο του ΕΣΠΑ το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο έχει ανοίξει, οι μελέτες είναι έτοιμες και τα τεύχη δημοπράτησης θα δημοσιευτούν σε λίγες μέρες. Ο κ. Γαλατούμος αναγνώρισε τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, με τα προβλήματα στον προσωρινό χώρο λειτουργίας του ΚΥ να είναι πολλά και σοβαρά, ωστόσο τόνισε πως όταν πρόκειται για έργα ΕΣΠΑ, η προετοιμασία των μελετών και των φακέλων πρέπει να είναι απολύτως σωστοί και πλήρεις, προκειμένου να μην υπάρχει καμία περίπτωση για ένταξη και στη συνέχεια απένταξη του τόσο σπουδαίου αυτού έργου.

Διαβάστε ακόμη  Με την κατηγορία της παιδεραστίας οδηγήθηκε πριν από λίγο στα δικαστήρια άνδρας από την Αλεξανδρούπολη

«Για μένα, καλύτερα να γίνουν όλα όπως πρέπει, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χαθεί το έργο από κάποιο λάθος. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μη χαθεί αυτό το έργο και πιστεύω πως δεν θα χαθεί».