Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, Δημάρχους Ορεστιάδας και Κομοτηνής κκ. Βασίλη Μαυρίδη και Γιάννη Γκαράνη, είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους ήταν οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της Περιφέρειας από το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και το πρόσφατο ψήφισμα των Δημάρχων της Περιφέρειας για το θέμα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε μεταξύ άλλων πως «άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες των Δημάρχων τις οποίες και συμμερίζομαι, όπως ακούμε και συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς των φορέων και των πολιτών… Δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της Νυμφαίας δεν αντιμετωπίζεται θετικά». Για του ςυπο΄λοιπουςσυνοριακούς σταμούς, του Ορμενίου, της Εξοχής, του Αγίου Κωνσταντίνου, ο Περιφερειάρχης δεν είχε να πει κάτι. Ίσως εκείνοι αντιμετωπίζονται λιγότερο αρνητικά; Ποιος ξέρει άραγε! 

Πάντως, ο κ. Μέτιος ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται αυτά που λένε κάποιοι «ότι δηλαδή η κυβέρνηση, δήθεν για λόγους οικονομικών συμφερόντων, έκλεισε κάποιες εισόδους της χώρας και άφησε κάποιες άλλες ανοικτές και ότι προσπαθεί να καταστρέψει τον τουρισμό στην περιοχή μας. Δηλώσεις εντυπωσιασμού και υπερβολής δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία στον τόπο μας», είπε ο ίδιος, θέτοντας ένα «καίριο» ερώτημα, που αποδεικνύει πως συμφωνεί απολύτως με τους παράλογους κυβερνητικούς χειρισμούς: «Τι θα συμβεί αν σε έναν τουριστικό προορισμό της Περιφέρειάς μας εμφανιστούν ξαφνικά 20, 30, 40 εισαγόμενα κρούσματα; Αν δηλαδή χρειαστεί να μπει σε καραντίνα μέσα στο καλοκαίρι ένα νησί ή μια πόλη; Το πλήγμα θα είναι τεράστιο. Η εικόνα που έχουμε στο εξωτερικό ως ασφαλής χώρα θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα». 

Διαβάστε ακόμη  Νέα ήθη: "Δημοσκόπηση" μέσω Facebook από τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη

Η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί παραδοχή της παντελούς έλλειψης πολιτικής, στρατηγικής και διεκδίκησης απέναντι στην πολιτεία από την διοίκηση της Περιφέρειας! Ο κ. Μέτιοςθα μπορούσε να είχε πιέσει για κλιμάκια ελέγχων του ΕΟΔΥ και στα σύνορα της ΑΜΘ και για γενναία στελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, όλους αυτούς τους μήνες, από την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου η περιοχή να ήταν έτοιμη και θωρακισμένη για το καλοκαίρι. Το να παραδέχεσαι, μέσα Ιουλίου, ότι μία ολόκληρη περιφέρεια μπήκε σε καθεστώς οικονομικής κατάρρευσης επειδή δεν έκανες τη δουλειά σου σωστά, είναι, αν μη τι άλλο, η αποκορύφωση της αλαζονείας!

Πάντως, ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη ανακοινώσει ότι «επεξεργαζόμαστε ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 25 με 30 εκατομμυρίων ευρώ, με ειδική πρόβλεψη για περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό» (!!!)