Στις 14 Φεβρουαρίου η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση του Έβρου

Στις 14 Φεβρουαρίου, και πάλι στη Δαδιά, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη, τρίτη συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου

Αυτό αποφασίστηκε στη λήξη της δεύτερης συνεδρίασης που έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στη διάρκεια της οποίας, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ως πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Σταύρος Μπένος από το Σωματείο «Διάζωμα», που έχει επιτελικό ρόλο στην ίδια Επιτροπή, παρουσίασαν την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τις πυρκαγιές, αλλά και τις κατευθύνσεις του ολιστικού σχεδίου για τον νομό.

Το πρωί της Παρασκευής, οι κ. κ. Τριαντόπουλος και Μπένος παρουσίασαν και την ιστοσελίδα evrosmeta.gr, που δημιουργήθηκε με σκοπό να είναι διαθέσιμες στο κοινό όλες οι πληροφορίες για την πορεία του εγχειρήματος, αλλά, παράλληλα, να αποτελέσει και το πεδίο για τη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμη  Στα…μετόπισθεν της σύγκρουσης κυβέρνησης – αγροτών ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης

«Οι διεργασίες για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Έβρου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς», δήλωσε ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στον νομό ο κ. Τριαντόπουλος, τονίζοντας ότι «το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ακολουθείται με προσήλωση». Ο ίδιος σημείωσε ότι «παράλληλα, προχωρά κανονικά και η υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μέσα από τις ενισχύσεις της κρατικής αρωγής και τις χρηματοδοτήσεις έργων».

Πηγή: ΕΡΤ – Ορεστιάδας