Στις 3 Μαΐου ο  Πρωθυπουργός  στην Αλεξανδρούπολη – Θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της Μονάδος Επεξεργασίας Απορριμμάτων 

Οριστικοποιήθηκε για τις 3 Μαΐου η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αλεξανδρούπολη,   ο οποίος θα παραστεί σε τριπλά εγκαίνια.

Ειδικότερα  θα εγκαινιάσει:

  • την λειτουργία της Μονάδος Επεξεργασίας Απορριμμάτων
  • την έναρξη εργασιών της Μονάδος (FSRU) Φυσικού Αερίου και
  • το κτίριο του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ.   Όπως τόνισε “….Υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 3 Μαΐου, για τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων-ΜΕΑ- της Αλεξ/πολης. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εξυπηρετεί και γειτονικούς Δήμους της Θράκης.Προσωπικά, έχω ξεκινήσει έναν αγώνα για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό των Απορριμμάτων από το 1995. Ο Θεός το έφερε έτσι ώστε να είμαι και τώρα πρόεδρος του φορέα, τώρα που ολοκληρώνεται το έργο σε περίπου 2-3 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι και για την δημοπράτηση στην ΜΕΑ Καβάλας. Στα επόμενα 2-3 χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, με τις μικρές μονάδες επεξεργασίας σε Ξάνθη, Σαμοθράκη και βόρειο Έβρο, αλλά και σε ότι αφορά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για τους ΧΑΔΑ. Οπότε ξεκινάμε δίνοντας έμφαση και στην Ανακύκλωση στην πηγή. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε υποδομές, δίνοντας το μήνυμα σε όλους και Πολιτεία και πολίτες πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΑΜ-Θ, την οποία θα πρέπει να υπολογίζουν όλοι οι κυβερνώντες- δίνουμε και πόρους και τον καλύτερο μας εαυτό για την προστασία του περιβάλλοντος…»

Διαβάστε ακόμη  Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης στην τελική της φάση θα εξυπηρετεί στην απορρόφηση των σύμμεικτων απορριμμάτων, Ροδόπη, Ξάνθη, Δήμο Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου στην τελική φάση.

Το κόστος ολόκληρου του Περιφερειακού Σχεδιασμού των Απορριμμάτων αγγίζει περίπου τα 100 εκ ευρώ.

Στις 3 Μαΐου θα επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος για να παραστεί στα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου

Στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχουμε ακόμη μία σημαντική επίσκεψη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην πόλη στις 3 Μαΐου 2022 για τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, το νέο κτίριο του Ιωακείμειου Γηροκομείου, που έχει ανεγερθεί, δίπλα στον Άγιο Κυπριανό.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων, όπου παρέχονται υψηλής ποιότητος υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους τροφίμους του Ιδρύματος, που πραγματικά κοσμεί όχι μόνο την Αλεξανδρούπολη, αλλά και ολόκληρη την Θράκη.

Πηγή xanthipost