Στις 8 Μαρτίου απολογούνται οι κατηγορούμενες για το θάνατο της Δέσποινας Καραγεωργίου στο ΠΓΝΑ

Στις 8 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών για τις δύο γιατρούς, τη μαία και τη βοηθό νοσηλεύτριας, που κατηγορούνται για το θάνατο της 37χρονης Δέσποινας Καραγεωργίου και του 31 εβδομάδων αγέννητου βρέφους της στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τον Απρίλιο του 2021.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, σε ακόμη μία δικάσιμο για την υπόθεση, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των 20 μαρτύρων, ενώ ξεκίνησαν και οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την επόμενη φορά.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν αυτή τη φορά ήταν και ο διοικητής του νοσοκομείου Βαγγέλης Ρούφος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η 37χρονη θα μπορούσε να είχε μέσα στο θάλαμο το σύζυγό της, αφού στη μαιευτική κλινική επιτρεπόταν να παραμείνει ένας συνοδός, εφόσον δινόταν η άδεια του διευθυντή, τον οποίο ενημερώνουν οι γιατροί. Εάν είχε γίνει αυτό και ο σύζυγός της είχε μείνει μαζί της κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντί να επιμένουν όλοι ότι πρέπει να φύγει, τότε ίσως η Δέσποινα να ήταν ακόμη ζωντανή. Επίσης ο κύριος Ρούφος σημείωσε πως για τις εφημερίες αρμόδιος είναι ο διευθυντής της κάθε κλινικής, ο οποίος, δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, τοποθέτησε το συγκεκριμένο βράδυ μία ειδικό και μία ειδικευόμενη γιατρό στη συγκεκριμένη βάρδια, οι οποίες, αποδεδειγμένα, δεν είχαν την εμπειρία που χρειαζόταν για να αποφευχθεί η τραγική αυτή κατάληξη.

Διαβάστε ακόμη  Βαριές σκιές ρίχνει η επιστολή Σκούμα πάνω από Μαξίμου και Κατεχάκη

Σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε η κατάθεση μίας μαίας, η οποία μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την κατηγορούμενη μαία και τη νοσηλεύτρια, επιμένοντας πως έκαναν ακριβώς όσα έπρεπε για την θανούσα, παρά το γεγονός ότι όπως παραδέχθηκε η ίδια δεν ήταν παρούσα και πως ό,τι καταθέτει προκύπτει από μαρτυρίες τρίτων. Μάλιστα, την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης της δεύτερης κατηγορούμενης προκάλεσε η αναφορά της ότι η συγκεκριμένη γιατρός εκλήθη τρεις φορές από τη μαία και τη νοσηλεύτρια, χωρίς όμως οι ίδιες να τη δουν ποτέ να έρχεται.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση της συνηγόρου κατηγορίας Ίλιας Μαρινάκη, η οποία αμφισβήτησε ανοιχτά σημεία της ιατροδικαστικής έκθεσης Παυλίδη, αλλά και μία πραγματογνωμοσύνη που κατέθεσε στη δικογραφία η συνήγορος της πρώτης κατηγορούμενης Εύα Ντογιάκου (κόρη του γνωστού εισαγγελέα του Αρείου Πάγου), η οποία, όπως είπε η κυρία Μαρινάκη, «υπογράφεται από γιατρό που δεν έχει πατήσει ποτέ σε κλινική, αλλά κάνει αποκλειστικά και μόνο υπέρηχους».

Μετά τις απολογίες στις 8 Μαρττίου θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων (ενδεχομένως σε άλλη δικάσιμο) ώστε να εκδοθεί η πολυαναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για τις 4 κατηγορούμενες.