Στις 9/11 η δίκη για το θάνατο της Δέσποινας και του μωρού της

Για τις 9 Νοεμβρίου 2022 ορίστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της 37χρονης εγκύου Δέσποινας Καραγεωργίου και του μωρού της, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τον Απρίλιο του 2021.

Μία εκ των κατηγορουμένων κατέθεσε αίτημα αναβολής, λόγω κωλύματος του συνηγόρου της, χωρίς όμως να γίνει δεκτό, με την έδρα να ορίζει νέα ημερομηνία για τη δίκη, στην οποία αναμένεται να καταθέσουν περίπου 20 μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενοι είναι δύο γιατροί, μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι οι θάνατοι γυναίκας και μωρού προκλήθηκαν από αμέλεια και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους. Επίσης η τρίτη κατηγορούμενη, κατηγορείται και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν οι διερευνώντες τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη  Πάρκο Ανεξαρτησίας: Μία απαράδεκτη εικόνα που προκαλεί τα εύλογα παράπονα γονέων

Σημειώνεται πως η γυναίκα μεταφέρθηκε σε τραγική κατάσταση, με αβάσταχτους πόνους στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ουρολοίμωξη. Τελικώς, ο θάνατός της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προήλθε από εκτεταμένη αιμορραγία. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας θα γίνουν γνωστά στη δίκη.

Ο σύζυγος της Δέσποινας Κώστας Μπακαλάκης δήλωσε: «Μια δύσκολη μέρα για μας, εν τέλει πιο δύσκολη απ’ ό,τι αναμέναμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη όμως και ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, τελικά».