Στις αρχές Ιουνίου η έναρξη εργασιών για το φυσικό αέριο σε Θράκη.

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η έναρξη των εργασιών για το φυσικό αέριο σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα, με την Καβάλα να ακολουθεί αμέσως μετά, και την Ορεστιάδα αφού υπάρξει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), Μάριος Τσάκας, ο οποίος συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή δημάρχων της ΑΜΘ και στελεχών της Περιφέρειας.

Ο κ. Τσάκας ανέφερε πως οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν ήδη να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους δια ζώσης, η ΔΕΔΑ θα ανοίξει καταστήματα σε κάθε πόλη μέσα στο καλοκαίρι, και κάθε τέσσερις μήνες θα ανακοινώνει ποιες περιοχές κάθε πόλης θα συνδέονται με το δίκτυο.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση συζήτηση για προσφυγικό, την αλληλεγγύη και τις ρατσιστικές επιθέσεις

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν προβληματισμοί των δημάρχων αναφορικά με τη συμβατότητα των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ με παρεμβάσεις και αναπλάσεις που πραγματοποιούν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι Δήμοι, και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.