Το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού έχει τραβήξει το οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών και προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φρανσέσκο Ρόκκα να επισκέπτεται την Πέμπτη τις Καστανιές του Έβρου και την Παρασκευή τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Ρόκκα σε χθεσινή δήλωσή του από την έδρα της Ομοσπονδίας στη Γενεύη, καταδίκασε την εκμετάλλευση και χρησιμοποίηση της μεταναστευτικής ροής για πολιτικούς λόγους από την Τουρκία. Παράλληλα κάλεσε την Ε.Ε να μη γυρίσει την πλάτη και να μην αφήσει μόνες τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, τονίζοντας πως όλα τα κράτη έχουν την ευθύνη να προστατεύουν ανθρώπους και να σώζουν ζωές.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Αυτοκτόνησε κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση

O Φρανσέσκο Ρόκκα κατά τις δηλώσεις του από τις Καστανιές χαρακτήρισε πολύ λυπηρό το γεγονός να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ζωές ως πολιτικό όπλο.

Από το μεθοριακό σταθμό των Καστανεών ο πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Αντώνης Αυγερινός δήλωσε ότι ο Ερυθρός Σταυρός δε χρειάστηκε μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό στον Έβρο αλλά είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να το κάνουν.