Τα σχολεία μπορεί να άνοιξαν πριν από λίγες μέρες, ωστόσο, σε πολλά αυτά, τους καθηγητές τους βλέπουν οι μαθητές με το … κιάλι. Στον Έβρο, τα κενά των εκπαιδευτικών έχουν καλυφθεί σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 40%, ενώ είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά.

Μιλώντας στο Ράδιο Έβρος, ο κ. Γιώργος Δεμερδεσλής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέφερε πως σε όλο το νομό έχουν καλυφθεί τα κενά μόνο στο 40%. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν στο 2ο Γενικό Λύκειο και στο Επαγγελματικό Λύκειο Ορεστιάδας καθώς υπάρχουν κενά σε καθηγητές, σε μαθήματα που είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα.

Διαβάστε ακόμη  Το ΔΠΘ στηρίζει τους συλληφθέντες στα επεισόδια του ΑΠΘ

Προβλήματα υπάρχουν και στα Δίκαια, αλλά και στο Λύκειο Νέας Βύσσας. Όπως ανέφερε ο κ. Δεμερδεσλής είναι πάγιο αίτημα οι μόνιμοι διορισμοί, μιας και σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι πιο καλό και αποδοτικό για τους εκπαιδευτικούς να γνωρίζουν για περισσότερο από ένα χρόνο τους μαθητές τους. Ακόμη, επισήμανε πως τα Λύκεια Σουφλίου και Διδυμοτείχου, υποφέρουν από απουσία βιολόγου, θέμα που υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια και πως στην καλύτερη περίπτωση τα κενά στον νομό αναμένεται να καλυφθούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.