Στο φινάλε του χειρότερου μήνα της πανδημίας έρχονται μέτρα χαλάρωσης

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει το δίδυμο Κικίλιας-Χαρδαλιάς τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι όμως με νέους περιορισμούς, αλλά με μία νότα… χαλάρωσης. Στο φινάλε του χειρότερου μήνα της πανδημίας, όπου το ένα αρνητικό ρεκόρ σε μολύνσεις, θανάτους και διασωληνωμένους, μετά το άλλο σπάει, και μία μέρα μετά τον εφιάλτη των 4.340 κρουσμάτων, η κυβέρνηση και η επιτροπή των επιστημόνων λαμβάνει υπό την πίεση της αγοράς μέτρα που αρκετοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iefimerida, η επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα , με βασικά θέματα προς συζήτηση την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και κάποιο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Διαβάστε ακόμη  Έντεκα μέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

«Η κυβέρνηση άλλωστε επιθυμεί να βρεθούν δικλείδες αποσυμπίεσης για τους πολίτες, καθώς το πολύμηνο lockdown φαίνεται να έχει κουράσει την κοινωνία. Παράλληλα, αναζητά τρόπους ώστε να μειωθεί το τεράστιο κόστος που έχει για την οικονομία κάθε εβδομάδα με τα καταστήματα κλειστά».