Την παρέμβαση της Διοίκησης του ΠΓΝΑ ζητούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, όπως λέει ο πρόεδρός τους, Χριστόδουλος Μεντίζης, έχουν φτάσει στα όριά τους. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με covid19, από μονοψήφιος, πριν 2-3 εβδομάδες, έχει αγγίξει τους 60, ενώ 6 άτομα έχουν διασωληνωθεί στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεντίζη, είναι ορατός ο κίνδυνος να γίνουν και πάλι συγχωνεύσεις χειρουργικών κλινικών, να σταματήσουν κάποιες ειδικότητες στα χειρουργεία, κάτι που θα επιβαρύνει την κατάσταση των χειρουργικών ασθενών, οι οποίοι βρίσκονται στις ήδη μεγάλες λίστες αναμονής. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις εκείνες που θα αποσοβήσουν τον κίνδυνο να μπει το νοσοκομείο και πάλι σε καθεστώς λειτουργίας αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά covid.

«Θεωρώ ότι τα υπόλοιπα νοσοκομεία, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, πρέπει να πάρουν κάποια περιστατικά από τις περιοχές τους. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος ως νοσοκομείο, δεχόμενοι τα θετικά κρούσματα από όλη τη Θράκη και ταυτόχρονα να είμαστε επιβαρυμένοι από όλες τις ειδικότητες, τις οποίες έχει επωμισθεί το νοσοκομείο μας και πρέπει και εκεί να ανταποκριθούμε ταυτόχρονα. Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους για τη νοσηλεία αυτών των περιστατικών covid-19, ενώ ταυτόχρονα έχουμε την ηθική και πραγματική υποχρέωση να τρέξουμε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες με τα πολύ επιβαρυμένα περιστατικά και τις μεγάλες λίστες, οι οποίες διευρύνονται συνεχώς. Περιμένω να ληφθεί σχετική απόφαση, καθώς πραγματικά είμαστε στο όριο. Αν δεν πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει πάλι να πάμε στις συγχωνεύσεις των χειρουργικών κλινικών, να σταματήσουν κάποιες ειδικότητες στα χειρουργεία, πράγμα το οποίο θα επιβαρύνει την κατάσταση των χειρουργικών ασθενών οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής».

Διαβάστε ακόμη  Στους «8» με Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς.