Στο Μέγαρο Μαξίμου μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης!

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης Ιωάννα Σεφερίδου, εκπροσωπώντας, τόσο το σχολείο της, όσο και την εικονική επιχείρηση Oregano Care, την οποία «έστησε» με συμμαθητές της πριν λίγους μήνες!

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή της σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με 15 μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στο φετινό Πρόγραμμα Μαθητική “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece. Οι μικροί «επιχειρηματίες» ξεναγήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Τα παιδιά, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΝ/JA Greece, Argiris Tzikopoulos, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στην “Εικονική Επιχείρηση”, ένα πρόγραμμα που αλλάζει τις προοπτικές των Νέων στην Ελλάδα.

Η Ιωάννα Σεφερίδου συμμετείχε στην εκδήλωση ως μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ, αλλά και ως Γενική Διευθύντρια στην εικονική επιχείρηση Oregano Care, στην οποία συμμετείχαν 26 μαθητές της Α’ λυκείου. Κύρια προϊόντα της επιχείρησης είναι μια βιολογική κρέμα χεριών και ένα σαπούνι για την καταπολέμηση της πιτυρίδας με αιθέριο έλαιο ρίγανης Σαμοθράκης. Η καινοτομία των προϊόντων έγκειται: α) στην αξιοποίηση του αιθέριου ελαίου ρίγανης που εκχυλίζεται από τη μοναδική στο είδος της ρίγανης της Σαμοθράκης, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, της οποίας οι ευεργετικές ιδιότητες δεν είναι ευρέως γνωστές και δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτη, β) στη συσκευασία των προϊόντων ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν από τους τυφλούς! Οι μαθητές, με διακριτό ρόλο και τομέα ο καθένας μέσα στην εικονική επιχείρηση, είχαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους και σε σχετική έκθεση που έγινε πριν λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη.

Με μαθητές στο Μέγαρο Μαξίμου για τα 45 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τρόπο να περάσω αυτή τη σημαντική μέρα από το να συζητώ με νέα παιδιά για θέματα που αφορούν τη δημοκρατία μας, τους νόμους, την ιστορία του Κράτους μας. Ευχαριστώ τους μαθητές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα για αυτή την επίσκεψη.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 24. Juli 2019