Στο νοσοκομείο βρέθηκαν 200 άτομα στην Κομοτηνή από δηλητηρίαση σαλμονέλας

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές στα Αρριανά Ροδόπης στην περιοχή της Κομοτηνής χθες εξαιτίας ομαδικής δηλητηρίασης 200 ατόμων από σαλμονέλα οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στο νοσοκομείο, με συμπτώματα διάρροιας και εμετού.

Όπως αναφέρει το InKomotini πολλά από τα κρούσματα σαλμονέλας αφορούσαν παιδιά. Το νοσοκομείο Κομοτηνής αρχικά, και στην συνεχεία και της Ξάνθης, λόγω της μαζικότητας των παθόντων, τέθηκαν σε «συναγερμό», συνεπικουρούμενα από εξωτερικό ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να περιθαλφθούν όλα τα περιστατικά ατόμων με σαλμονέλα, τα οποία έφεραν συμπτώματα διάρροιας και εμετού, και να τους χορηγηθούν τα ενδεδειγμένα αντίδοτα για την σαλμονέλα.

Διαβάστε ακόμη  Κασαπίδης: Κανένα απολύτως όφελος από τα Καλάθια Νοικοκυριού και Εορτών

Τα άτομα είχαν παρεβρεθεί σε δείπνο με αφορμή ομαδικό σουνέτι (περιτομή) 101 μουσουλμάνων παιδιών, στο οποίο σερβιρίστηκε κοτόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το περιστατικό θεωρείται λήξαν, αφού κανένα από τα κρούσματα δεν βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλευόμενο.

Δηλητηρίαση από Σαλμονέλα

ΠΗΓΗ: medlabnews.gr

Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλλωση, ενώ οι δύο κυριότερες κατηγορίες σαλμονέλας είναι η τυφική και η μη τυφική σαλμονέλλωση.

Η δηλητηρίαση από σαλμονέλα προκαλείται, όταν το μικρόβιο διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλεί φλεγμονή, με αποτέλεσμα να παραχθεί μια εντεροτοξίνη στα εντερικά κύτταρα.