Στο ΠΓΝΑ ο Παύλος Πολάκης: Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα αυτονομηθεί

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού συνεδρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους αρμόδιους φορείς. Από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο κ. Πολάκης τόνισε σχετικά με την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ότι “Οι συνενώσεις σε κάποιες περιπτώσεις πρόσφεραν, σε κάποιες όχι” και στην περίπτωση του Έβρου τα δύο νοσοκομεία είναι πολύ μακριά, η συνένωσή τους δεν προσφέρει τίποτα και θα διαχωριστούν.

Αργότερα από το βήμα του συνεδρίου στην Κομοτηνή ο κ. Πολάκης επανέλαβε την δέσμευση για αυτονόμηση. Ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο «σπάσιμο» των υγειονομικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι η μία εξ αυτών είναι και η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Θα γίνουν δύο υγειονομικές περιφέρειες από την Καβάλα μέχρι εδώ, με έδρα την Αλεξανδρούπολη» ενώ ανακοίνωσε και την αποσύνδεση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα

 

Αναφορικά με την ΠΑΜΘ, ανέφερε πως «ενισχύθηκε αρκετά και από κρατική χρηματοδότηση και από τον ΕΟΠΥΥ, ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων, ανέβηκαν τα όρια δαπανών στις αγορές υγειονομικού υλικού, δίνοντας τη δυνατότητα προσφοράς υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες» ενώ περιέγραψε και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ (προσωπικό και ασθενοφόρα).

Σημείωσε ότι ενισχύθηκε το προσωπικό (νοσηλευτικό και ιατρικό) με 32 γιατρούς και 96 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και 123 γιατρούς και 320 άτομα λοιπού προσωπικού στη δευτεροβάθμια.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πολάκης ζήτησε τη βοήθεια «όλου του δυναμικού, του τίμιου, του καθαρού, του προοδευτικού επί της ουσίας, που μπορεί να βάλει τη χώρα σε μια άλλη ρότα ανάπτυξης, η οποία δεν θα ξαναεπιτρέψει αυτό το οποίο έγινε στο παρελθόν και το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα».