Παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που δίνει ελπίδα στους ιδιαίτερα δύσκολους και πολλές φορές μοναχικούς και εσωστρεφείς καιρούς που διανύουμε, αποτελεί μία ομάδα επαγγελματιών από την Κομοτηνή που ένωσε τις δυνάμεις της για να βοηθήσει μία πυρόπληκτη οικογένεια που πριν λίγες μέρες είδε όλο της το βιός να γίνεται στάχτη.

Όλοι είχαν υπάρξει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μάρτυρες στην τραγωδία που έπληξε την οικογένεια όταν την Δευτέρα 24 Ιουνίου το διαμέρισμα τετάρτου ορόφου στο κέντρο της Κομοτηνής, συγκεκριμένα επί του πεζοδρόμου της Μ.Μ. Βασιλείου, έπιασε φωτιά και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Ακόμα και τα ταβάνια κατέρρευσαν δείγμα της μεγάλης ζημιάς που υπέστη το σπίτι.

Ένα τηλεφώνημα για παροχή βοήθειας στην οικογένεια που είδε το σπίτι της να καταστρέφεται από την φωτιά, ήταν η αφορμή για να κινητοποιηθούν τρία συνεργεία καθαρισμού, να συνεργαστούν σε κοινό σκοπό, προσφέροντας αφιλοκερδώς στην αποκατάσταση του καμένου σπιτιού.

Όπως γράφει ο Χρόνος, τα συνεργεία καθαρισμού των Θάνου Χρυσοχοΐδη, Βασίλη Βουλκίδη και Συμεών Κανέλη από την Κομοτηνή διέθεσαν προσωπικό και χρόνο για να πεταχτούν τα μπάζα και οτιδήποτε άχρηστο από το σπίτι, προκειμένου αυτό να καθαριστεί και να γίνει ξανά κατοικήσιμο.

Στην έκκληση για βοήθεια οι ιδιοκτήτες των παραπάνω τριών συνεργείων καθαρισμού δεν υπολόγισαν δουλειές, κόπο και έξοδα. Έδωσαν την βοήθειά τους και το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 βρέθηκαν εντός του καμένου σπιτιού, απομακρύνοντας μπάζα και άλλα σκουπίδια. Επιστρατεύτηκε ειδικός κάδος και γερανός ώστε η καθαριότητα να γίνει σωστά.