Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

Στην πρώτη διοργάνωση Sprint Aquathlon των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. στην Ελλάδα που διοργανώθηκε για τους μαθητές των Λυκείων την χώρας συμμετείχαν δυο αθλητές της Αλεξανδρούπολης

Ο Σταυρίδης Μιλτιαδης μαθητής του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και ο Τσελιπγιώτης Ιωάννης – Νικόλαο του 3ου ΓΕΛ ταξίδεψαν στο Ηράκλειο της Κρήτης και έδωσαν το παρών σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα

Οι δυο μαθητές είναι κολυμβητές του ΟΦΘΑ στην Αλεξανδρούπολη και είδαν σαν πρόκληση να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που περιελάβανε τρέξιμο και κολύμπι.

Η διοργάνωση των αγώνων έγινε από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης σε συνεργασία με την Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Τ.Ο.Ε) και διεξαχθεί σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Κολυμβητήριο και στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη  12 Μετάλλια και πολλά νέα ατομικά ρεκόρ, για τους 26 NOAers στην πόλη της Λάρισας

Η εκκίνηση δόθηκε εντός του σταδίου, κατά τα πρότυπα της εκκίνησης του δρόμου των 800μ. στο στίβο. Οι μαθητές/μαθήτριες κλήθηκαν να τρέξουν εντός του στίβου δύο πλήρεις κύκλους συνολικά 800μ. και έπειτα εγκαταλείψανε το στάδιο και τρέχοντας για 450μ. σε διαδρομή κλειστή σε κυκλοφορία, η οποία συνδέει το στάδιο με το κολυμβητήριο 50 μέτρων.

Οι αθλητές μόλις ολοκληρώσανε τα 500μ. κολύμβησης (10 μήκη πισίνας) πραγματοποίησαν τη δεύτερη αλλαγή τους στην προκαθορισμένη ζώνη και έτρεξαν την ίδια διαδρομή για να επιστρέψουν στο στάδιο. Εντός του σταδίου, έτρεξαν επίσης δύο πλήρεις κύκλους (800μ) και τερματίσανε το αγώνισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο αθλητές υποστηρίχθηκαν ηθικά από τα σχολεία τους και τους γυμναστές τους ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με έμπειρους αθλητές τριάθλου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.