Στον «αέρα» η απολογία Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Mετά από δύο αναβολές η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της μόλις έξι μηνών Ίριδας Ιριδας και της της 3,5 ετών Μαλένας, που είχε υποβληθεί σε επιτυχή θεραπεία για λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου.

Ωστόσο, η απολογία της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή βρίσκεται στον «αέρα» καθώς ο Αλέξης Κούγιας, που ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «τη δικαστική πλάνη του αιώνα», κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας ώστε να καταθέσουν οι τρεις μάρτυρες που ζήτησε μόλις χθες.

Ο δικηγόρος υπέβαλε χθες νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη, που αποδέχτηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε βίαιη ασφυξία, δηλαδή σε μη παθολογικά, αίτια τους δύο θανάτους.

Ειδικότερα, ο ζήτησε να κληθούν για κατάθεση η ιατροδικαστής-πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία υπέγραψε το αρχικό πόρισμα για τον θάνατο της Ιριδας, τον οποίο απέδιδε σε παθολογικά αίτια. 

Διαβάστε ακόμη  Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: “Πολλά προβλήματα σε σχολικά κτίρια λόγω… βροχών”

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο οποίος άφησε αιχμές για μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέως του, μετά από προηγούμενο αντίστοιχο αίτημα της κατηγορουμένης κατέθεσαν τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι «κονιορτοποίησαν την κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, προκειμένου να αμφισβητήσει το πόρισμα των δύο τελευταίων η υπεράσπιση της κατηγορούμενης αποδέχτηκε ξαφνικά τον Ιούνιο τα πρώτα πορίσματα των ιατροδικαστών, ενώ στο παρελθόν η ίδια είχε αμφισβητήσει ευθέως το πόρισμα που έδειχνε ηπατική ανεπάρκεια για τον θάνατο της Μαλένας και είχε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

► Για τις 9 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πηγή