Στον αέρα το νέο κλειστο γυμναστήριο. Αποχώρησε τελεσίδικα ο εργολάβος

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως υποχρεώθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του αναδόχου εργολάβου που θα κατασκεύαζε το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ανέγερσή του θα τραβήξει αρκετά πίσω, χρονικά, και στο χειρότερο σενάριο θα χαθεί εντελώς η χρηματοδότηση, αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σύμβαση και το έργο είναι στον αέρα. Θυμίζουμε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή είχε εμφανίσει έγγραφο της αρμόδιας αρχής, το οποίο έλεγε πως σε μια τέτοια περίπτωση η χρηματοδότηση θα χαθεί.

Έπειτα από την έγγραφη αίτηση του εργολάβου για λύση της σύμβασης, η υπόθεση οδηγήθηκε στο Συμβούλιο Έργων, όπου στην εκδίκαση της υπόθεσης παρέστη και εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το Συμβούλιο Έργων απεφάνθη πως δεν υπάρχει υπαιτιότητα του εργολάβου για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν και έδωσε εντολή για λύση της σύμβασης όπως και έγινε.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Ζαμπούκη σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ότι το νέο κλειστό γυμναστήριο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα και παρά τις αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις του κ. Βουρδόλη, οι εξελίξεις τους διαψεύδουν.
Τι μέλλει γενέσθαι; Η διαδικασία προβλέπει να ανευρεθεί νέος ανάδοχος από όσους είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό, πράγμα που δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί άμεσα.

Διαβάστε ακόμη  Έντεκα μέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

Ποιος εργολάβος θα δεχθεί να αναλάβει ένα έργο έχοντας δώσει τιμές προ 2ετίας για τα υλικά και με τις τιμές σε πρώτες ύλες να είναι πλέον τα ύψη; Παρά τις έωλες υποσχέσεις του κ. Βουρδόλη, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο, παρουσίαζαν το κλειστο γυμναστήριο ως το μεγάλο έργο της διοίκησης τους , η ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου παραμένει «θολή».