Στον «πάγο» το αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το πάρκινγκ του ΟΣΕ;

Δεν συναινεί η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ στο αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τη χρήση του χώρου πίσω από τον σταθμό του ΟΣΕ ως πάρκινγκ. Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη «Πόλη και Πολίτες».

ΜοΣ

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε συζητηθεί σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένη την ανάγκη για επιπλέον χώρους στάθμευσης στην παραλιακή και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Κάποιοι σύμβουλοι είχαν εκφράσει ενστάσεις και προβληματισμό για το κατά πόσο η έκταση εκείνη είναι κατάλληλη και ασφαλής, καθώς χρησιμοποιείται συχνά και από τον στρατό. Η δημοτική αρχή είχε εμφανιστεί σίγουρη για τη θετική έκβαση του αιτήματός της, που όντως θα έδινε λύση στο θέμα στάθμευσης, ωστόσο, μάλλον φαίνεται πως τα νέα δεν είναι καλά, αφού η ΓΑΙΑΟΣΕ υψώνει εμπόδια στα σχέδια του Δήμου.

Δείτε τι αναφέρει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης:

«Με εκείνο το πάρκινγκ εκεί πίσω από τον σταθμό δεν υπάρχει κάποιο νέο και κάποια εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Έφεραν εσπευσμένα και πρόχειρα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για τα όσα ορίζει η Νομοθεσία και έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια.

Ένα όμως από τα βασικά σημεία στα οποία οφείλεται η καθυστέρηση και ίσως το ναυάγιο της ιδέας, είναι η διαφωνία της Διοίκησης της ΓΑΙΟΣΕ όσον αφορά την παραχώρηση του χώρου και τη χρήση του ως χώρου στάθμευσης.

Στο χώρο πραγματοποιείται συχνά φορτωεκφόρτωση στρατιωτικού υλικού με βαριά οχήματα και έτσι προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφάλειας.

Ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα η παράταξή μας ψήφισε θετικά μεν, με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας δε.

Είναι απορίας άξιο όμως, πώς ο κ. Ζαμπούκης φέρνει προς συζήτηση ένα τέτοιο θέμα χωρίς πριν να έχει την ομόφωνη συγκατάθεση της Διοίκησης του φορέα που κατέχει το χώρο.

Άλλη μια περίπτωση λοιπόν προχειρότητας και εντυπωσιασμού».