Στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κακιά αντιπολίτευση ρίχνει ευθύνες ο Γ. Ζαμπούκης για τα 4 χρόνια απραξίας

Αδικημένος νιώθει ο Γ. Ζαμπούκης από τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανάγκασε να προσπαθεί να διοικήσει τον Δήμο, όπως είπε, έχοντας μόνο 10 συμβούλους από τους 41, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη Δελτα Τηλεόραση.

Το γεγονός ότι ο κύριος Ζαμπούκης κατάφερε να χάσει μέχρι και δικούς του συμβούλους και συνεργάτες (Κιζιρίδη, Κολιό, Ποϊραζίδου κτλ) αλλά και συμβούλους από άλλες παρατάξεις με τις οποίες, όπως λέει, προσπάθησε να συνεργαστεί, αποτελεί μία ασήμαντη λεπτομέρεια για τον ίδιο, που με τον τρόπο αυτό παραδέχεται την αδυναμία του να συνθέσει και να εμπνεύσει το δημοτικό συμβούλιο, μεταθέτοντας τις ευθύνες στην κακιά αντιπολίτευση. Για τον κυριο Ζαμπούκη η  λέξη αυτοκριτική είναι άγνωστη, αφού για την τραγική εικόνα του Δήμου, 4 χρόνια σχεδόν μετά την εκλογική του νίκη, δεν φταίει ούτε η απειρία του ούτε άλλα, δικά του λάθη και παραλείψεις. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τοξική αντιπολίτευση.

«Νιώθω αδικημένος γιατί δεν μπορεί ένας Δήμαρχος να διοικήσει έχοντας 10 συμβούλους στους 41. Όταν δεν έχεις αριθμητική δύναμη, την αυτοδυναμία σε ένα ΔΣ δεν μπορείς ούτε τα θέματα που θέλεις πραγματικά να περάσεις πόσο δε όταν σφίγγει η αντιπολίτευση και δεν σου επιτρέπει να φτιάξεις είτε αυτά που έχεις φιλοδοξία να σχεδιάσεις και να ολοκληρώσεις είτε αυτά που ονειρεύεσαι. Ποσο δε μάλλον όταν έχεις 10 και πρέπει για να φτάσεις στους 21 συμβούλους να πρέπει να συμμαχήσεις με παρατάξεις και ανθρώπους που δεν έχεις επιλέξει… Είναι άδικο το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, πηγαίνει ένας δήμαρχος να αξιολογηθεί χωρις το δικό του πρόγραμμα, δηλαδή οι περισσότερες αποφάσεις που εκτελούνται αυτή την στιγμή είναι επιλογές της πλειοψηφίας, που δεν είναι όμως της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής».

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Προ των πυλών επικίνδυνα φαινόμενα – Κίνδυνος για πλημμύρες

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε πχ 22 συμβούλους, είπε πως προφανώς και θα  υπήρχε μεγαλύτερη ευχέρεια στη λήψη αποφάσεων και δεν θα υπήρχε αυτή η τοξικότητα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, στην οποία θα πρέπει να μπει τέλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Εξάλλου, αυτή η … τοξικότητα της αντιπολίτευσης κατά τον ίδιο έκανε κακό στην πόλη την τελευταία 4ετία, παρά τις δικές του προσπάθειες για συνεργασία. «Εξάντλησα κάθε περιθώριο να συνεργαστώ, έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να συμπλεύσω, απορρόφησα άλλες δυο μεγάλες παρατάξεις, αυτό είναι απόδειξη ότι συνεργάστηκε με όσους περισσότερους μπορούσα και όσο καλύτερα μπορούσα».

Καταρχάς, τα περί συνεργασίας για το καλό του Δήμου κτλ κτλ πάνε περίπατο με την κυνική παραδοχή του κυρίου Ζαμπούκη περί απορρόφησης άλλων παρατάξεων! Να τα ακούνε αυτά όσοι έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι δεν υπάρχει απορρόφηση-εξαφάνιση αλλά απλή, αγνή συνεργασία… Όσο για τα περί εξάντλησης κάθε περιθωρίου για συνεργασία, ελπίζουμε ότι δεν εννοεί τις απανωτές μηνύσεις που κατέθεσε κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ή της πρωτοφανούς απόφασής του να μην συμμετέχει η παράταξή του στη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα, την πρώτη φορά που το ΔΣ συζητήθηκε το θέμα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού.

Επιπλέον, ο Δημαρχος Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως το γεγονός ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική αποτελεί επιστροφή στην κανονικότητα. Προφανώς, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, η απλή αναλογική, που εφαρμόζεται σε τόσες άλλες χώρες, όπου επικρατεί πολιτική γενναιότητα και ομοψυχια, ήταν μία…ανωμαλία. Ας το λάβουν κι αυτό υπόψη τους όσοι προσπαθούν (μάταια ελπίζουμε) για να δοθεί χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον εν λόγω υποψήφιο…