Στοπ από το Δήμο Αλεξανδρούπολης για εγκατάσταση και άλλης κεραίας κινητής στην Οψικίου

Στοπ βάζει με απάντηση του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε νέο αίτημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση κεραίας στην Οψικίου κοντά στα γυμνάσια. Ο Δήμος στην απάντηση του αναφέρει ότι η κεραία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία 2.500 παιδιών ενώ υπενθυμίζει ότι πριν λίγο καιρό από αντίστοιχες κεραίες δημιουργήθηκε κοινωνική αναταραχή.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αίτησή σας , σας γνωρίζουμε ότι:
Η τοποθέτηση κεραίας στην οδό 14ης Μαΐου 114 και Οψικίου, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία περίπου δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) παιδιών, τα οποία φοιτούν σε τρία κτιριακά συγκροτήματα με αποστάσεις από ογδόντα (80) έως διακόσια ογδόντα (280) μέτρα.

Επειδή ήδη με αντίστοιχες κεραίες κινητής τηλεφωνίας άλλων εταιριών (Vodafone- wind) που είχαν τοποθετηθεί προ ολίγων μηνών δημιουργήθηκε κοινωνική αναταραχή στα παιδιά, στους γονείς, στο διδακτικό προσωπικό και στη θεσμική κοινωνία μας, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε την εγκατάσταση αυτής της κεραίας με την πιθανολογούμενη από τη βιβλιογραφία και την επιστήμη προσβολή της υγείας χιλιάδων παιδιών μας, τα οποία θα βρίσκονται στις ως άνω αποστάσεις (κάτω των τριακοσίων (300)μέτρων) επί πολλές ώρες.

Διαβάστε ακόμη  Δυναμική παρουσία της Αλεξανδρούπολης στην 25η έκθεση τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2024»

Γι αυτό λοιπόν επικαλούμενοι και την ευαισθησία σας, λόγω και της κοινωνικής εταιρικής σας ευθύνης, παρακαλούμε όπως ακριβώς έκανε και η WIND που απομάκρυνε την κεραία δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα, να μην προβείτε στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον χώρο που ορίζεται με την αίτησή σας.