Επί ένα μήνα 39 πρόσφυγες, 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ήταν εγκλωβισμένοι σε μία νησίδα στον Έβρο με τα 2 παιδιά εξ αυτών το ένα νεκρό από τσίμπημα σκορπιού, με την μητέρα του να επιβραδύνει την σήψη του άψυχου κορμιού της 5χρονής κόρης της ενποθέτοντας το στα νερά του ποταμού Έβρου και ένα 9χρονο παιδί σε πολύ κακή κατάσταση για την υγεία του μετά από τσίμπημα σκορπιού. Σε μια νησίδα που δεν ανήκε στην αρμοδιότητα και στην δικαιοδοσία κανενός. Έπειτα από έναν μήνα συνεχόμενων ερευνών από το στρατό και την αστυνομία με την χρήση προηγμένων τεχνικών μέσων και ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση περί της μη ύπαρξης προσφύγων, με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ, να κατηγορεί την αντιπολίτευση για διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων, τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και ο προπαγανδιστικός αυτός μηχανισμός, ενημερώθηκαν από ξένα ΜΜΕ για την ύπαρξη προσφύγων εντός της Ελληνικής Επικρατείας κατ’ ομολογία του ίδιου του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος μετά τα ειρωνικά σχόλια του σχετικά με τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων, σήμερα κατέφτασε άρων άρων στον Έβρο για να ενημερωθεί επισήμως και αυτοπρόσωπα για τους 38 πρόσφυγες καθώς και για την υγεία τους, αφού προηγουμένως μας είχε ενημερώσει ότι όλοι βρίσκονται καλά στην υγεία τους.

Από τις δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού μετανάστευσης και ασύλου, προκύπτουν όμως κάποια ερωτήματα τα οποία παραμένουν φυσικά αναπάντητα.

Τελικά οι πρόσφυγες που επί ένα μήνα δεν μπορούσε κανένα τεχνικό μέσο να εντοπίσει, υπήρχαν;; Και αν ναι πως βρέθηκαν από μία νησίδα που δεν βρισκόταν στην αρμοδιότητα και στην δικαιοδοσία κανενός στα Λάβαρα;;

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μηταράκη, οι πρόσφυγες, είχαν μαζί τους μία πλαστική βάρκα την οποία αν είχαν από πριν δεν θα παγιδεύονταν σε αυτή την νησίδα που τελικά δεν ανήκει σε κανέναν.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι το εξής. Πως είναι δυνατόν με την χρήση θερμικών καμερών αλλά και άλλων προηγμένων μέσων κάποιος να αφήνει σε μία νησίδα στον Έβρο μία βάρκα και εσύ ως κυβέρνηση και ως επιτελικό κράτος να ενημερώνεσαι περί της ύπαρξης τελικά 38 προσφύγων από ξένα ΜΜΕ;;

Διαβάστε ακόμη  Ρευστότητα και στήριξη ζητά ο εμπορικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης

Ο κ. Μηταράκης έσπευσε πάντως να τονίσει ότι άμεσα και αφού έστειλαν το στίγμα τους οι μετανάστες, οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν, τους εντόπισαν και τους μετέφεραν στο φυλάκιο. Τους παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Παρέλειψε ο κ. Μηταράκης να πει ότι αυτή η κινητοποίηση, άργησε μόνο έναν μήνα…Όχι και τόσο πολύ δηλαδη!!

«Κατά δήλωσή των ίδιων των μεταναστών, για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. Κρυφτήκαν για μία ημέρα μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, αμέσως κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε εδώ στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη και είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φυσικά όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού μετανάστευσης και ασύλου η κυβέρνηση πλέον αναγνωρίζει επίσημα την ύπαρξη ενός 5χρονου νεκρού παιδιού, δηλαδή της Μαρίας, την ύπαρξη που κάποιοι δεν δίστασαν να αμφισβητήσουν ακόμη και χθές μέρα στην οποία εορτάζεται μία από τις μεγαλύτερες θεομητορικές εορτές της Ορθοδοξίας και έσπευσαν να πουν πως το όνομα Μαρία είναι παραπλανητικό και στόχο είχε να συγκινήσει ευρέως τους πολίτες μιας χώρας, με απώτερο σκοπό κάποιων να παίξουν δήθεν το παιχνίδι των διακινητών. Για τέτοια ανηθικότητα και ξεδιαντροπιά είναι ικανός ο προπαγανδιστικός μηχανισμός μιας κυβέρνησης που δυστυχώς για την ίδια πλέον βάλλεται από παντού.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη αναφορικά με την επιβεβαίωση της ύπαρξης ενός νεκρού 5χρονου κοριτσιού. Το όνομα αυτού;; Μαρία.

Αυτό που δεν ανέφερε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είναι πως μπορεί να δικαιολογήσει τόσα πολλά ολισθήματα σχετικά με την μη ύπαρξη των προσφύγων;; Ολισθήματα της κυβέρνησης και ενός ολόκληρου καλοσιτησμένου προπαγανδιστικού μηχανισμού τύπου Μουμτζήδων;;