Συλ. Εργαζομένων Δήμου Αλεξ/πολης: ” Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο”

Δελτίο Τύπου με το οποίο αποσαφηνίζουν την κατάσταση στον τομέα της Καθαριότητας, εξέδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το Δελτίο Τύπου εκδόθηκε μετά τα δημοσιεύματα για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τους γύρω οικισμούς από άποψη καθαριότητας, ένα θέμα για το οποίο το evrosonline.gr, πήρε ξεκάθαρη θέση θέτοντας προ των ευθυνών τους και τους πολίτες συνολικά. Σε καμία δε των περιπτώσεων δεν αμφισβητήθηκε η ευσυνειδησία και η εργατικοτητα των υπαλλήλων της καθαριότητας.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα που δε “σηκώνει” πολλές συζητήσεις αλλά χρειάζεται άμεσα λύσεις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν στο ραδιόφωνο και γράφτηκαν στο διαδίκτυο παράπονα από πολίτες για κάδους που δεν εκκενώνονται και για μπάζα και κλαδιά που βρίσκονται γύρω από τους κάδους και δε συλλέγονται από τους εργαζομένους.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η καθαριότητα σε όλες τις περιοχές του δήμου μας, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι σε καμία των περιπτώσεων. Το θέμα των ευθυνών είναι πολύπλοκο και δε θα θέλαμε να αναφερθούμε εκτενέστερα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θα θέλαμε να αναφερθούμε είναι τα σημεία που θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι οι κάδοι. Μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν προνόησε και δεν ανέλαβε να θεσμοθετήσει και να εφαρμόσει κανονισμό για τα ακριβή και σωστά σημεία τοποθέτησης κάδων.

Κάποιοι κάδοι από λανθασμένη πολιτική πολλών προηγούμενων δημοτικών αρχών, έχουν τοποθετηθεί σε στενούς και δύσβατους δρόμους, ”αποφάσεις και επιλογές του ποδαριού”, με αποτέλεσμα η αποκομιδή να γίνεται με δυσκολία και επικινδυνότητα για τους εργαζομένους και όχι μόνο. Αυτό επιβάλλεται να διορθωθεί άμεσα.

Δε μπορούμε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε κάποιες λανθασμένες πρακτικές που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, αδιαφορώντας για την ασφάλεια την δική μας αλλά και των πολιτών. Πρέπει η δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι η ασφάλεια των εργαζομένων δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή.

Τα μπάζα και τα κλαδιά δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων να τα συλλέγουν, τα αποτελέσματα με τους βρώμικους κάδους ή τους υπερφορτωμένους δικαιώνουν τις διαμαρτυρίες τόσο του συλλόγου μας όσο και των εργαζομένων που κάνανε αγώνα για την προμήθεια νέων κάδων και την πρόσληψη νέου προσωπικού…

Η κατάσταση στην καθαριότητα είναι σε οριακό σημείο…

Ζητάμε άμεσα να γίνει σωστή διαχείριση των κάδων σε σημεία ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων και σε σημεία που η διέλευση των οχημάτων να είναι νόμιμη, η διέλευσή τους να γίνεται με ευκολία και να υπάρχει μειωμένη επικινδυνότητα για τους εργαζομένους και τους πολίτες. Σε αυτή την εφαρμογή ζητάμε και τη στήριξη των πολιτών.

Δεν είναι δυνατόν ο κάθε πολίτης να έχει δικό του κάδο, ούτε ο κάδος να είναι μπροστά στο σπίτι του ή να μην είναι μπροστά στο σπίτι του. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι ο εγωισμός”.

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ Αργύρης Κυρτσίδης

Διαβάστε ακόμη  Συνελήφθη ο διακινητής που “εισέβαλε” μετά από καταδίωξη, σε αυλή σπιτιού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας