Συλλαλητήριο νωρίτερα σήμερα στο ΚΥΤ Φυλακίου για τις εργασίες επέκτασης του


Νωρίτερα σήμερα το πρωί πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για να διαμαρτυρηθούν για την επέκταση της δομής που οι εργασίες ξεκίνησαν από προχθές.

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε προχθές όταν ο προέδρος της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος συνελήφθη για “παράνομη βία” και “απείθεια”, στη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας που έκανε μπροστά σε εκσκαφέα της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες επέκτασης των δομών μεταναστών, με σκοπό να εμποδίσει τη συνέχισή τους. 

Ο κόσμος σήμερα συγκεντρώθηκε εκεί να διαμαρτυρεί και την σύλληψη του κ. Τυρμπάκη, όσο και για τις πρακτικές της κυβέρνησης να συνεχίζει να αψηφά την γνώμη των πολιτών του Έβρου αλλά και την εθνική γραμμή και απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξει καμία Δομή φιλοξενίας από τον Νέστο και πάνω. 

Διαβάστε ακόμη  Το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης ως σχολείο-πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπερασπίζεται τις αξίες της Ευρώπης

Μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης όπου κάποια στιγμή ήρθε αντιμέτωπος με “απλό πολίτη” όπως ο ίδιος  χαρακτήρισε τον εαυτό του, να τον παρακινεί να μπουν μέσα στο ΚΥΤ, κάτι που ο δήμαρχος με λογικά επιχειρήματα απέφυγε και απέτρεψε. 

Βίντεο από το Ena channel & centerTv