Σύλληψη 3 διακινητών. Προωθούσαν 31 μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 26-10-2019 στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 20χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 46 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 20 και 19 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 20χρονο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 20χρονος κατηγορείται επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων διότι βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι, ενώ ο  19χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει πεζός και τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα λόγω βλάβης ελαστικού, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε πρανές, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο 46χρονος διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου.