Συμφωνία με ιδιώτη για την ΕΒΖ

Για 28 μήνες αναλαμβάνει τα 2 εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ και Σέρρες η σύμπραξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Royal Sugar.

Σύμφωνα με το Voria.gr, η σύσκεψη με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών υπήρξε οριστική συμφωνία για τη μίσθωση των δύο εργοστασίων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα που με τη σειρά της θα τα μισθώσει στη Royal Sugar η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία τους. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που οδηγεί σε νέα εποχή την ελληνική ζάχαρη, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή της ζάχαρης στην Ελλάδα θα γίνεται από μία ιδιωτική εταιρεία.

Και μπορεί ο χρόνος για να σωθεί η φετινή καμπάνια να μετράει αντίστροφα, ωστόσο η εμπλοκή της Royal Sugar αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν, με την απορρόφηση 18.000 στρεμμάτων ζαχαροτεύτλων, και κυρίως για να ανοίξουν νέοι ορίζοντες και προοπτικές για την ελληνική ζάχαρη.

Και τούτο διότι η Royal διαθέτει την τεχνογνωσία για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, έχοντας συνάψει πρόσφατα μία σημαντική συμφωνία με τη British Sugar, έναν παραγωγό ζάχαρης παγκόσμιας κλάσης και κορυφαίο προμηθευτή της βρετανικής και ιρλανδικής αγοράς. Παράλληλα, αποτελεί και τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα του Ολλανδού παραγωγού ζάχαρης.

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Η Royal Sugar ABEE, από την ίδρυσή της το 2013, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία επεξεργασίας, συσκευασίας και χονδρικής εμπορίας ζάχαρης στην Ελλάδα. Σήμερα εξυπηρετεί το 30% της εγχώριας αγοράς, που ετησίως έχει δυναμική 280.000 τόνων. Πελάτες της Royal Sugar είναι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, αλλά και όλες σχεδόν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Επίσης εξάγει στην Κύπρο, στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο.

Άλλωστε, το όλο εγχείρημα φαίνεται να αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου της Royal Sugar κ. Χρήστου Καραθανάση, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει αποφασισμένος να υλοποιήσεις όλες τις παραγωγικές επενδύσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της ελληνικής ζάχαρης. «Θέλουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να προσφέρουμε τα μέγιστα στον τόπο μας, να ξαναφέρουμε την ελληνική βιομηχανία στην πρώτη γραμμή, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη τύχη, ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά στη Voria.gr .