Συμμετοχή του Δήμου Αλεξ/πολης στη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πόλεων εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού

Το τριήμερο 15 – 17 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη η φετινή συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πόλεων εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού – “European Cities Against Violent Extremism” ( http://efusconference2017.eu/ ), με τη συμμετοχή 800 συνέδρων από όλη την Ευρώπη. Η προσπάθεια αυτή των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης ξεκίνησε το 2015 στο Aarhus της Δανίας με τη συμμετοχή του Δήμου μας, συνεχίστηκε το 2016 στο Rotterdam και φέτος γίνεται στη Βαρκελώνη με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Επιτροπής των Περιφερειών, αλλά και τη διοργάνωσή του από το Efus,(European Forum for urban security) και το Δίκτυο των ευρωπαϊκών δήμων για την “Αστική Ασφάλεια”, στο οποίο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ενεργό μέλος.

Τόσο η επιλογή του τόπου, της πόλης, αλλά και του χρόνου δεν είναι τυχαίες. Το κύριο βάρος επιφορτίζεται σε δύο εμπνευσμένες γυναικείες παρουσίες στο χώρο της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης, την Ada Colau Δήμαρχο της Βαρκελώνης και την Anne Hidalgo Δήμαρχο των Παρισίων. Το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη αλλάζει συνεχώς και όχι πάντα ομαλά και με τον τρόπο που θα θέλαμε και πάντα αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που θα μας κάνει να δούμε το “πρόβλημα” και να προτείνουμε, να δοκιμάσουμε τις λύσεις; Τι είναι αυτά που μας “τρομάζουν” και δεν αντιλαμβανόμαστε πως τα πάντα νομοτελειακά “αλλάζουν”; Πως θα ενημερώσουμε σωστά και πώς προστατέψουμε αποτελεσματικά τους Πολίτες μας από όλα αυτά;

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει λοιπόν, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Efus forum προς τον Δήμαρχο, κ. Λαμπάκη Ευάγγελο, με παρουσία του κ. Γερακόπουλου Χρήστου, εντεταλμένου ειδικού δημοτικού συμβούλου, ως μοναδικος εκπρόσωπος από την Ελλάδα στη συνάντηση των Δημάρχων την 15η Νοεμβρίου και στο τριήμερο των εργασιών, γεγονός που πιστεύουμε ότι δικαιώνει τις προσπάθειες και τη συνέπειά μας. Σημειώνουμε πως η Αλεξανδρούπολη είναι από τα παλαιότερα μέλη του Efus forum στη χώρα μας και την περίοδο αυτή υλοποιεί το project με τίτλο LIAISE II, με δράσεις σχετικές με τον ριζοσπαστισμό και τη βία σε σχολεία & σε Μουσεία της πόλης.