Συμμετοχή της ΔΑΣ – ΟΤΑ στην απεργία των δήμων – Τέρμα πια στα εργοδοτικά εγκλήματα – Αρκετά ματώσαμε – Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό εργάτριας στον δήμο Ξυλόκαστρου, στον τομέα καθαριότητας του δήμου, η οποία δούλευε αδήλωτη και ανασφάλιστη, όπως άλλωστε επίσης και ο οδηγός του απορριμματοφόρου, εφόσον δεν υπήρχε κάτι σχετικό στη Διαύγεια ή στο σύστημα Εργάνη, «λουκέτο» μπαίνει σήμερα στους δήμους όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Όπως καταγγέλεται από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

«Αυτό το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων οπλίζει την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων και να συμπεριφέρονται σαν οι δήμοι να είναι το τσιφλίκι τους, η ατομική τους επιχείρηση, ποδοπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και εργατικού κινήματος. Φτάνοντας στο σημείο να εκβιάζουν εργαζόμενους να παρανομήσουν, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, να «προσφέρουν» μέχρι και «μαύρη» εργασία χωρίς δικαιώματα, αρκετές φορές και απλήρωτη, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο σε ότι και αν συμβεί….

Για αυτό και εμείς τους λέμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Δεν θα ανεχτούμε να περάσει στα σιωπηλά ο χαμός κανενός συναδέλφου. Με την συσπείρωση των εργαζομένων, με σωματεία που δεν είναι εργοδοτικά – κυβερνητικά και τον αγώνα μας, θα βάλουμε τέλος στις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας των δημάρχων.

Συμμετέχουμε μαζικά σήμερα Τρίτη 17/1/2022 στην 24ωρη απεργία. Απαιτούμε από Κυβέρνηση και Δημάρχους:

  • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

  • Να ελέγχονται τακτικά και να γίνεται έγκαιρα η επισκευή βλαβών και η περιοδική συντήρηση των οχημάτων. Να γίνει εκσυγχρονισμός των οχημάτων.

  • Να χορηγούνται έγκαιρα όλα τα ΜΑΠ στους δικαιούχους.

  • Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και τακτικός έλεγχος σε κάθε χώρο δουλειάς.

  • Να ενισχυθεί το πλαίσιο για τον Τεχνικό Ασφαλείας και τον Γιατρό Εργασίας. Να απασχολούνται με μόνιμη και σταθερή εργασία στους Δήμους.

  • Να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα και να δοθούν αποζημιώσεις στα θύματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

  • Να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου και επαγγελματικών ασθενειών.

  • Να  αυστηροποιηθούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών.

  • Αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μισθολογική εξέλιξη για τα έτη 2016-17, μόνιμες προσλήψεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε μία προσπάθεια διεκδίκησης αναφαίρετων δικαιωμάτων εργασίας, θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στις 10:00 π.μ. έξω από το δημαρχείο της πόλης.