Συμμόρφωση και για δίκυκλα που σταθμεύουν σε θέσεις αυτοκινήτων στην Αλεξανδρούπολη

Μετά τη δημιουργία πολλών θέσεων στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και ενώ αρκετοί δικυκλιστές τις χρησιμοποιούν ενώ σταδιακά οι οδηγοί αυτοκινήτων (και με την απειλή προστίμων) μαθαίνουν να τις σέβονται, παρατηρείται το φαινόμενο να σταθμεύουν κάποιοι δικυκλιστές σε θέσεις αυτοκινήτων και να καταλαμβάνουν έτσι αρκετές από τις δυσεύρετες θέσεις αυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες Πέμπτη νωρίς το απόγευμα όπου στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης το να βρει κανείς θέση στάθμευσης για αυτοκίνητο ήταν σχεδόν αδύνατον. Την ίδια στιγμή όμως μόνο σε ένα τμήμα της Κ. Παλαιολόγου, εντοπίσαμε 3 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για αυτοκίνητα, τις οποίες είχαν καταλάβει δίκυκλα, ενώ στις ειδικές θέσεις για δίκυκλα… υπήρχε άπλετος χώρος να σταθμεύσουν.

Διαβάστε ακόμη  Στους κορυφαίους στο Παρίσι ο αθλητής Βαϊλεζούδης Μιχαήλ

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί φυσικά γκρίνια στους οδηγούς καθώς απαιτείται σεβασμός από όλους κάτι που όμως στην Ελλάδα τελικά γίνεται…μόνο με την απειλή προστίμων.

Για να υπάρξει συμμόρφωση λοιπόν, όπως μαθαίνουμε σύντομα θα μπει στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που αφορούν αυτοκίνητα, ειδική σήμανση που θα ενημερώνει ότι δεν επιτρέπεται η στάθμευση δικύκλων. Μετά την τοποθέτηση σήμανσης, η δημοτική αστυνομία και η τροχαία θα μπορεί να κόβει κλήσεις σε όσους δικυκλιστές δεν συμμορφώνονται.

Όπως μαθαίνουμε η απόφαση έχει ήδη παρθεί και το διάστημο αυτό αναμένεται να γίνει η προμήθεια των ειδικών πινακίδων που θα τοποθετηθούν.