Συμμορία άνοιγε σπίτια και στην Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε (5) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος του 2016 – Ιανουάριος του 2017, στους νομούς Καβάλας, Έβρου και Κιλκίς.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 31 και 24 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο (2) ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Είχαν συγκροτήσει συμμορία

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, συγκρότησαν συμμορία και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία, στην Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Αξιούπολη Κιλκίς.

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια: Πλήρης απουσία ελέγχων στην αγορά και μέτρα που δεν εφαρμόζονται

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των σπιτιών, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα (1) tablet.

Οι δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.