Προχωρούν οι διαδικασίες εκμετάλλευσης για τέσσερα περιφερειακά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μετά και την πρόσκληση που δημοσίευσε το ΤΑΙΠΕΔ για πρόσληψη συμβούλου σύνταξης της έκθεσης οικονομικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά, με τα τωρινά δεδομένα, τις διαδικασίες αξιοποίησης για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου και του Βόλου, μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητά σύμβουλο με μεγάλη εμπειρία σε συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ – 50.000 ευρώ για κάθε λιμάνι – και οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 14 Απριλίου στις 17:00.

Διαβάστε ακόμη  Κατσιμίγας για Καραγιώργη: «Το άβολο σκαμπουδάκι έγινε πολυθρόνα»

Όπως έχει αναφέρει το Reporter, ο αρχικός στόχος να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 δύσκολα θα επιτευχθεί λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά από την πανδημία και επιδιώκεται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους.