Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος με τον Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου.

Βασικό θέμα της μεταξύ τους συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και η επικρατούσα κατάσταση, τα ζητήματα που ανέκυψαν την περίοδο της πανδημίας με την ερμηνεία και εφαρμογή των αποφάσεων καθώς επίσης και ένα ευρύ πλαίσιο προτάσεων που ετέθη για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού.

Η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, η ρύθμιση του θέματος της ασθένειας του Λογιστή – Φοροτεχνικού, ώστε να αφορά όλες τις περιπτώσεις ασθένειας και θανάτου, και όχι μόνο από COVID-19, αλλά και να συμπεριλάβει τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης, η καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περίοδος αδείας για τον κλάδο, όπως και η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών του Βορείου Έβρου είναι κάποια από τα ζητήματα που συζητήσαμε.

Διαβάστε ακόμη  Πόλη και Πολίτες: «Ανδρών δ’ εκ μεγάλων;;; πόλις όλλυται».

“Τόνισα ότι η καθημερινή ψηφιακή αναβάθμιση του κράτους, η πλατφόρμα gov.gr καθώς και όλα τα χρήσιμα εργαλεία που βοηθούν το έργο των λογιστών-φοροτεχνικών αποτελούν σημαντικό βοηθό για όλους, στοχεύοντας στη διαρκή ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τέλος, συμφωνήσαμε ότι θα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το σύλλογο και σε στενή συνεργασία για την από κοινού επίλυση προβλημάτων του κλάδου” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος.