Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης Νίκο Γεωργιάδη.

Την Πέμπτη 6 Μαίου συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Έβρου Νίκο Γεωργιάδη αλλά και με εκπροσώπους άλλων κλάδων του επιμελητηρίου . Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Νίκος Γεωργιάδης έθεσε τα προβλήματα της επανέναρξης λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και τα θέματα ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που προκύπτουν από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία. Από την πλευρά του το Επιμελητήριο στηρίζει τις θέσεις και τις αλλαγές που προτείνει ο κλάδος της εστίασης και όπως δηλώνουν θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια του κλάδου ώστε η επιστροφή στην παραγωγική διαδικασία να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . 

Αναλυτικά, το Επιμελητήριο Έβρου παρακολουθεί στενά τα βήματα επανέναρξης του κλάδου της Εστίασης, ο οποίος απασχολεί μεγάλη μερίδα εργαζομένων και συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομία. 

Από τις 03 Μαΐου και εντεύθεν, η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει επανέλθει στην παραγωγική διαδικασία – γεγονός που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκο Γεωργιάδη στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης 06/05. 

Διαβάστε ακόμη  Με τιμές και συγκίνηση υποδέχθηκε η Αλεξανδρούπολη την Ολυμπιακή Φλόγα

Στην αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Απόστολος Παλακίδης, η πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Κούλα Λεγγέτση και ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ Δημήτρης Μπακαλίδης.

Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τα αιτήματα του κλάδου της Εστίασης αναφορικά  με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επανεκκίνησης της Εστίασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και τις αναπροσαρμογές που ζητά στο ωράριο και τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος της Εστίασης ζητά αναπροσαρμογή των συντελεστών που αφορούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ ζητά και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 00.00. Παράλληλα, ζητείται να επιτραπεί και η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ γίνεται και ευρεία συζήτηση για τον χώρο και τον τρόπο διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων. 

Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να στηρίξει τα αιτήματα του κλάδου ως εκ του θεσμικού του ρόλου ενισχύοντας τις διεκδικήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Τέλος, το Επιμελητήριο Έβρου συγχαίρει όλους τους προμηθευτές για την αλληλεγγύη που έδειξαν προς τους καταστηματάρχες Εστίασης παρέχοντας σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις – γεγονός που συντέλεσε και στο να ανοίξουν όλα τα συναφή καταστήματα στις 03 Μαΐου.