Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη είχε σήμερα, Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στο γραφείο του, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού στην περιοχή.
Ο κ. Πέτροβιτς έθεσε στον κ. Βασιλειάδη το σοβαρό έλλειμμα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχει στον Έβρο. «Ο Έβρος είναι μια περιοχή που έχει πολλούς και δυναμικούς αθλητικούς συλλόγους, σε αντίθεση με τους χώρους που έχουν για να αθληθούν. Η πρότασή μου προς τον Υπουργό αφορά στη δημιουργία χώρων άθλησης και προθερμαντηρίων σε κάθε νέο σχολικό συγκρότημα που θα κατασκευάζεται από εδώ και στο εξής, αλλά και στην εκμετάλλευση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στα σχολεία, προκειμένου οι χώροι αυτοί να απορροφήσουν την αθλητική δραστηριότητα της περιοχής μας. Οι νέοι όλο και περισσότερο ασχολούνται με τον αθλητισμό κα θα πρέπει να τους παρέχουμε αξιοπρεπείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις».

Διαβάστε ακόμη  Ακίνητη περιουσία 23,7 δισ. ευρώ έχουν οι κάτοικοι ΑΜΘ

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά ότι «Υπάρχουν 3,9 εκ. ευρώ δεσμευμένα εδώ και δύο χρόνια από την Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έργο αυτό. Ζητήσαμε τη συνδρομή του Υπουργείου στη σύνταξη της μελέτης, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή, και να παραδώσουμε στο εγγύς μέλλον, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στους αθλούμενους και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας αυτό το έργο πνοής».