Συνεχίζει να κρύβεται η δημοτική αρχή με νέα διά περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την στιγμή που όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, πλην πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων, που συνήθως αφορούν περιοχές με πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, συνεδριάζουν διά ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δημήτρη Κολιού, συνεδριάζει στις 28/9 διά περιφοράς, δηλαδή μέσω email!!!

Τι κι αν έχει ληφθεί απόφαση διάθεσης ποσού περίπου 6.000 ευρώ από τον περασμένο Μάιο για την αγορά εξοπλισμού που θα επιτρέψει την διεξαγωγή συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, η δημοτική αρχή Ζαμπούκη επιμένει  να κρύβεται και να προσκαλεί σε συνεδρίαση, ενάμιση μήνα μετά τη τελευταία, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη με την άχαρη και δίχως δυνατότητα διαλόγου και παραγωγής πολιτικής διαδικασία της διά περιφοράς συνεδρίασης.

Οι αντιδράσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης είναι έντονες και αποτυπώθηκαν ήδη από τη ΛαΪκή Συσπείρωση που με αφορμή την επιχείρηση μεταφοράς επίπλων από το δημαρχείο Φερών τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε αχρείαστο ντεκόρ. 

Επίσης, η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» με ένα καυστικό σχόλιο αναφέρει : «Ήρθαν αυτοί και μας είπαν θα κάνουμε δια περιφοράς. Μετά είπαν θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη. Μετά όμως κάναμε δια περιφοράς. Μετά όμως ξαναείπαν τηλεδιάσκεψη και αγοράσαμε κάτι μηχανήματα και δώσαμε κάτι χιλιάρικα, αλλά ξανακάναμε δια περιφοράς. Μετά αυτοί είπαν πάλι τηλεδιάσκεψη αλλά κάναμε δια ζώσης. Τώρα είπαν θα κάνουμε δια περιφοράς… Τηλεδιάσκεψη πάντως δεν κάναμε. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 28/9/2020 δια περιφοράς… #Εδεσσαϊκός».

Διαβάστε ακόμη  Συνωμοσιολογίες Κικίλια για τον Τούρκο εμπρηστή και τις φωτιές του Έβρου

Πέρα από τις ανακοινώσεις ίσως ήρθε η ώρα για μία κοινή συνέντευξη τύπου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ενδιαφέρονται για το εντελώς απαξιωμένο όργανο και τιμούν την ψήφο των πολιτών που τους εξέλεξαν, με στόχο να καταγγελθούν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της δημοτικής αρχής. Δεν υπάρχει κανένας πειστικός λόγος για να συνεχίζονται οι διά περιφοράς συνεδριάσεις στο Δήμο μας. Οι πραγματικοί λόγοι μάλλον έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του Δημάρχου να αποδράσει από την κριτική και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για όσα απίστευτα συμβαίνουν στο Δήμο ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες…