Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα 250 δέντρα που θα κοπούν στο Φυτώριο 

Με τον κίνδυνο της απώλειας της χρηματοδότησης για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης, ο «κύβος ερίφθη» στο πρόσφατα δημοτικό συμβούλιο, όπου με 23 θετικές ψήφους, αποφασίστηκε να προχωρήσει το έργο, παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να κοπούν 250 δέντρα.

Όπως είναι γνωστό, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, η αντιπολίτευση είχε αιτηθεί τη διερεύνηση της δυνατότητας μετατόπισης του έργου σε κοντινό σημείο που δεν υπάρχουν δέντρα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα χανόταν τα 3.9 εκ ευρώ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να συμβεί στην παρούσα συγκυρία, με αποτέλεσμα να πρέπει τα 250 δέντρα να γίνουν θυσία για το νέο κλειστό που έχει ανάγκη η πόλη. Την ίδια στιγμή, επικρατεί προβληματισμός και για το κατά πόσο ο εργολάβος θα μπορέσει με τα χρήματα αυτά να κατασκευάσει το έργο χωρίς προβλήματα, με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των υλικών.

Οι αντιδράσεις στα social media για τα δέντρα που θα κοπούν συνεχίζονται και εντείνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο της συμπολίτισσάς μας Καίτης Μακρή, με μακρά παρουσία στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης και του πολιτισμού γενικότερα, όπως δημοσιεύτηκε στο fb του Γ. Μαλκίδη:

Διαβάστε ακόμη  Ανακοίνωση από τον Δήμο Διδυμοτείχου για απόπειρες εξαπάτησης πολιτών

“Το πελώριο μαγικό δάσος της παιδικής μου ηλικίας, το ποτισμένο με τα δάκρυά μου της ενήλικης ζωής σε κρυφά αξημέρωτα πρωινά κ αβάσταχτα σουρουπώματα.

Νιώθω ωρες ωρες πως τίποτε δεν με κρατάει σ αυτήν την πόλη.

Εμένα, που όπου κι αν φεύγω ξαναγυρνώ με έρωτα γι αυτήν.

Που σχεδόν σαράντα χρόνια ζω συνειδητοποιημένα το όραμα κ την ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Που δεν τα παρατώ κ σηκώνομαι κάθε πρωί με αγωνιστικότητα.

Που δεν πιστεύω στην ελπίδα ! Παρά μόνον στην αυταπόδεικτη αγάπη κ τον σεβασμό κάθε στιγμή.

Όχι.

Δεν πιστεύω στην ελπίδα.

Έχει καταστρέψει πολλούς η εναπόθεση της ζωής τους στην ελπίδα.

Η ελπίδα ισως έχει τον ήχο της γειτονιάς μου τις ημέρες που θα βουίζει η κοπή…”