Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος-Βουλγαρίας

Εντείνονται οι διεργασίες και οι προετοιμασίες για το μεγάλο έργο της σιδηροδρομικής διασύνδεσης των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης με τα βουλγαρικά λιμάνια του Μπούργκας και του Ρούσε.

Οι δηλώσεις στήριξης στο έργο από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες, παρουσία των δύο πρωθυπουργών Τσίπρα και Μπορίσοφ, έχουν διαμορφώσει ένα ακόμη πιο αισιόδοξο κλίμα για την υλοποίηση του τιτάνιου εγχειρήματος, (4 δις ευρώ μόνο για την ελληνική πλευρά) για το οποίο σίγουρα δεν αρκούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά χρειάζονται και χρήματα από τσέπες ιδιωτών.

Διαβάστε ακόμη  Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

Έτσι, σήμερα, 31 Οκτωβρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων από τις δύο χώρων που εμπλέκονται στον προγραμματισμό του έργου. Από την ελληνική κυβέρνηση στην κοινή ομάδα εργασίας θα συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η ομάδα αυτή θα έπρεπε σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα να είχε συσταθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά από αυτό το βήμα, θα ακολουθήσει η δημιουργία ενός Διακρατικού Φορέα που θα υλοποιήσει το έργο, αξιοποιώντας κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια.