Συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θράκης

Δεν προβλέπεται να γίνει κανένας πλειστηριασμός στη Θράκη, φυσικός ή ηλεκτρονικός, τουλάχιστον ως το τέλος του έτους, αφού σε αντίθεση με συλλόγους συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά και άλλων περιοχών, ο σύλλογος της Θράκης συνεχίζει την αποχή από τα καθήκοντά του.
Για το τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και πέρα, το ΔΣ του συλλόγου θα συνεδριάσει προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση, αναφορικά με τις διεκδικήσεις του. Βασική προϋπόθεση για την άρση της αποχής είναι η διασφάλιση της προστασίας των συμβολαιογράφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και της διαδικασίας πλειστηριασμών, όπως και πρόνοια, νομοθετικά, για κατηγορίες οφειλετών από την αναγκαστική εκποίηση της περιουσίας τους.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Μιλώντας πάντως στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, Χρήστος Τερζίδης σημείωσε πως η απόφαση για παύση της αποχής από άλλους συλλόγους θα είναι «θνησιγενής», όπως είπε, καθώς αν δεν δοθούν λύσεις από την πολιτεία. Τέλος, ο κ. Τερζίδης σημείωσε ότι θα ήταν δυνατή η εξαίρεση ορισμένων οφειλετών από τη διαδικασία των πλειστηριασμών, καθώς ο όγκος των κόκκινων δανείων είναι μεγάλος και πως η έναρξη θα ήταν ορθότερο να ξεκινήσει από τα μεγάλης αξίας ακίνητα και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και όχι από ακίνητα χαμηλής αξίας.